15-godišnji slijepi putnik putovao iz Grčke u Italiju "zapakiran" u koferu

15-GODIŠNJI Afganistanac pokušao je ilegalno ući u Italiju "zapakiran" u koferu kojeg je u prtljažniku svojeg automobila vozio 42-godišnji Grk Alexandros Lepesiotis, no policija ga je otkrila jer je u nezgodnom trenutku - kihnuo, objavio je britanski The Sun.

Lepesiotis je 15-godišnjeg dječaka i njegovog 17-godišnjeg brata, koji je ležao pod pokrivačima u stražnjem dijelu automobila, uspio ukrcati na brod koji iz Grčke vozi u Italiju. No 15-godišnjak je u ključnom trenutku, kada je u luci Bari automobil počela pregledavati talijanska imigracijska policija, kihnuo i tako otkrio svoje skrovište,

Neimenovani policajac u Bariju novinarima je izjavio kako je u svojoj karijeri otkrivao ilegalne useljenike skrivene na različitim mjestima u automobilu, ali da još nikada nije vidio da bi se netko, poput ovog afganistanskog mladića, "spakirao" u kofer ne bi li prevario policiju i dokopao se obećane bolje budućnosti.

"Dječak je izgledao silno preplašeno kad smo ga otkrili. Ovo samo svjedoči na kakve su sve očajničke poteze spremni oni koji žele stići Italiju. Ovo je samo jedna od priča u kojoj smo uspjeli otkriti ilegalce. No na stotine ih u isto vrijeme uspije u svojem naumu" rekao je talijanski policajac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.