NBA

Zvijezda Portlanda objasnila zašto je toliko Amerikanaca odbilo reprezentaciju

Foto: EPA-EFE

CJ McCOLLUM, zvijezda Portland Trail Blazersa, gostovao je u podcastu novinara ESPN-a Adriana Wojnarowskog i objasnio zašto je toliko igrača odbilo igrati za reprezentaciju SAD-a na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini koje počinje 31. kolovoza.

SAD, iako je i dalje prvi, nije apsolutni favorit za zlato kao na prošlim prvenstvima, i to zbog otkaza igrača među kojima je bio i McCollum, ali i njegov suigrač iz Portlanda Damian Lillard. Uz njih za Amerikance neće igrati igrači poput Jamesa Hardena, Anthonyja Davisa, Bradleyja Beala i Kevina Lovea.

"Mislim da ostali momci smatraju da ne žele biti lica potencijalno gubitničkog rostera. Uz to, stvar je u minutama na parketu. U redu je ako svi igramo 20-25 minuta, ili ako rješavamo utakmice velikom razlikom pa svi igraju. Ali ako neki igrači ne igraju, tvoje minute idu gore što znači da će te i koristiti više. To utječe na tebe sve do trećeg mjeseca kada prvi pravi umor dođe zbog NBA sezone. U to vrijeme počinju veliki problemi s ozljedama zbog napornog ljeta. Ne želim trčati po Australiji i Kini po ljetu, vratiti se pa onda pripremati za sezonu kada to mogu napraviti strateški puno bolje", rekao je McCollum.

Zanimljivo je što je McCollum rekao da mnoge zvijezde ne žele preuzeti krivnju za potencijalni neuspjeh na prvenstvu što znači da i on vjeruje da reprezentacije poput Srbije i Španjolske mogu iznenaditi Amerikance.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.