Zvezdaš kojeg obožava Prosinečki "pojeo" bijedni Arsenal, zabio gol i postao heroj navijača

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNI Crystal Palace nastavlja čudesnu seriju u Premiershipu i u utakmici 32. kola na domaćem je terenu s 3:0 razbio je tužni Arsenal koji sve dublje tone i sad je šesti sa ogromnih sedam bodova zaostatka za Cityjem i posljednjim mjestom koji vodi u Ligu prvaka.

> Zvezdaš kojeg obožava Prosinečki i koji je šokirao Maksimir spašava kultni engleski klub
 
Golove za Palace zabili su Towsend u 17. minuti, Cabaye u 63. i Luka Milivojević s bijele točke pet minuta kasnije.
 
Bio je ovo Arsenalu četvrti uzastopni meč na gostovanjima da su primili minimalno tri gola, a posljednji put to im je to pošlo za nogom u travnju 1929. godine.
 
Palace je s ova tri boda pobjegao na šest bodova od zone ispadanja, a ima i meč više od Swanseaja koji je prvi ispod crte.
 
Bojažljiva i slabašna momčad koja je prije samo mjesec dana bila oplakana i osuđena na ispadanje u niži rang, dolaskom Milivojevića iz Olympiakosa posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka pretvorila se u stroj koji gazi sve pred sobom. 
 
Milivojević i Sakho, koji je istog dana kad i Srbin došao na posudbu iz Liverpoola, debitirali su na domaćem terenu 25. veljače u 1:0 pobjedi protiv Middlesbrougha, a srpski veznjak izabran je za igrača utakmice. Od tog trenutka Palace je živnuo, trgnuo se i probudio se iz zimskog sna te je počeo skupljati bodove i bježati s dna ljestvice. U gostima je najprije pao WBA (0:2), zatim doma Watford (1:0), da bi 1. travnja Palace napravio senzaciju svih senzacija i kao gost na Stamford Bridgeu slomio budućeg prvaka Chelsea (2:1).
 
Milivojević je bio starter u svim pobrojanim dvobojima, a imponira njegova suradnja s Yohanom Cabayeom, osigurač je ispred zadnje linije i aktivno sudjeluje u igri prema naprijed. Ukratko, srpski reprezentativac  pokazao se najboljim novogodišnjim poklonom za navijače Crystal Palacea.
 
Protiv Arsenala Milivojević je dobio sve dvoboje na sredini terena, potpuno je pojeo vezni red bijednih Topnika (Arsenal je u drugom poluvremenu uputio NULA udarac u okvir gola momčadi kojoj je ozlijeđeno čak 11 igrača), a koliko se dobro snašao u dva mjeseca boravka u južnom Londonu pokazuje i činjenica da su mu suigrači poklonili povjerenje da izvede penal.
 

Navijači su na društvenim mrežama jasno pokazali što misle o srpskom reprezentativcu.
 
''Cabaye može puno više pomoći u napadu sad kad je Luka iza njega. Milivojević je sjajan zadnji vezbi, nevjerojatno pojačanje za Palace. Opušten je s loptom, diktira igru i svaka čast Big Samu što ga je doveo'', samo je jedan od hvalospjeva navijača Palacea na igru Srbina.
 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.