SKIJANJE

Zubčića hvali čak i najveći konkurent: Već nekoliko godina znamo što može

Foto: Reuters

FILIPA Zubčića prošle je sezone iz borbe za Mali kristalni globus u veleslalomu izbacila pandemija koronavirusa koja je prekinula natjecanje u Svjetskom kupu, ali ove godine takvih problema ne bi trebalo biti.

Ove sezone ja nastavio nizati sjajne rezultate u veleslalomu, a u slalomu je pokazao da može puno pa je tako na Sljemenu napravio najbolji rezultat karijere.

"Bacio sam se koliko ide i uspjelo mi je proći. Ući u prvih deset u nekom slalomu mi je bio cilj ove sezone i ostvario sam ga. Počela se malo staza lediti, rupe su se počele lediti i nije bilo mekano kao u prvom laufu, ali dobro sam se snašao. Osvojio sam puno novih bodova, ali je jako lijepo što smo sva četvorica ušli u prvih trideset. Bio je ovo stvarno jako dobar timski rad", rekao je Zubčić nakon utrke na sljemenu.

Svi ga hvale

Koliko je dobar vidi i Ivica Kostelić koji ga neprestano hvali te je uvjeren kako vrlo brzo može konkurirati i za najvećih uspjeh u Svjetskom kupu. 

"Zubo je svestran skijaš koji barem što se tiče svog skijaškog znanja i fizičke pripremljenosti može biti dobar u svim disciplinama. I ako se to odluči u nekom trenutku, on pomaže konkurirati za ukupni poredak", rekao je Ivica za Dnevnik Nove TV, a Zubčića je nahvalio i Alexis Pinturault, najveći suparnik u Svjetskom kupu:

"On je vrlo jak. Znamo to već nekoliko godina, posebno u veleslalomu, kao što ste rekli. Čini se da ide prema vrhu i u slalomu, stoga definitivno možemo računati na njega."

Nove prilike za dobre rezultate Zubčić će imati ovog vikenda kad se u Adelbodenu u petak i subotu voze dva veleslaloma pa 10. siječnja slalom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.