SKIJANJE

Zubčić završio sezonu dobrom vožnjom i nikad boljim konačnim rezultatom

Foto: Denis Balibouse/Reuters

FILIP ZUBČIĆ lovio je u švicarskom Lenzerheideu novi dobar slalomski rezultat kojim bi zaključio sezonu i odradio je solidan posao.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio 12. s 1.57 zaostatka za Marcom Schwarzom na prvom mjestu i sekundom zaostatka za trećeplasiranim Pertlom, a na kraju druge 13.

Imao je šansu, ali je nije iskoristio

Sukladno tome, nije bilo isključeno da bi Zubčić u nekom ludom raspletu mogao konkurirati i za postolje, ali ipak nije uspio odvesti toliko dobro u drugoj vožnji. Pobjedu je odnio Manuel Feller. 

U drugoj vožnji mu je na ruku išlo što je dosta vozača izletjelo, a među njima su bili Adrian Pertl, Ramon Zenhausern i Michael Matt, sva trojica bolje plasirani od Zubčića nakon prve vožnje. 

Rezultat karijere za Zubčića

Mali kristalni globus u slalomu je još ranije osvojio Marco Schwarz, a drugo mjesto pripalo je Clementu Noelu. Treći je Švicarac Ramon Zenhausern. 

Hrvatski skijaš je sezonu završio kao ukupno 24. u svjetskom poretku slaloma, što je njegova najbolja slalomska sezona u dosadašnjoj karijeri. Osim toga, Zubčić je ovu sezonu završio kao peti skijaš svijeta, sa 764 osvojena boda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.