skijanje

Zubčić nakon sjajne vožnje: Bio sam malo umoran, sutra će biti još bolje

Foto: Pixsell

FILIP ZUBČIĆ je fantastičnom drugom vožnjom osvojio drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu.

Najbolji hrvatski skijaš odlično je skijao, ali je Alexis Pinturault bio još bolji i pobijedio je sa sekundom i četiri stotinke ispred Zubčića. Treće mjesto osvojio je Marco Odermatt. 

"Jako sam sretan jer sam uspio obraniti drugo mjesto od prošle godine, a to mi je bilo prvo postolje u karijeri. Odlično sam skijao danas, a uvjeti nisu bili lagani jer je staza bila dosta ravna što meni inače ne odgovara. Vidljivost je bila dosta slaba. Kad sunce zađe, ovdje je mrak. Bolje se vidi po magli. No, izvrsno sam se snašao, ali Pinturault je bio stvarno fantastičan", rekao je Zubčić.

Ritam utrka u ovoj sezoni je strašan, a Zubčića već sutra čeka novi nastup u veleslalomu. U nedjelju je na rasporedu slalom.

"Jučer popodne sam bio malo umoran. Nisam se osjećao najbolje, trenirao sam ujutro i putovao pet, šest sati, ali ne obazirem se na to. Svima su uvjeti isti, svi će voziti četiri utrke u pet dana i nema mjesta govoriti da si umoran. Treba biti hladan u glavi, što više odmarati između utrka i onda ima vremena tjedan dana za odmor do Wengena. Vjerujem da ću sutra bili još bolji", rekao je Zubčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.