LIGE PETICE

Zlatan izjavio da za Milan igra besplatno. Gazde koje košta 15 milijuna eura bijesni

Foto: Gulliver / Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ je intervjuom za Gazzettu dello Sport razbjesnio gazde Milana. "Rekli su mi da sam u Ameriku otišao kako bi se umirovio u laganoj ligi pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam iz čiste strasti i ljubavi, jer za Milan igram praktički besplatno", izjavio je Zlatan.

Il Giornale piše da je time žestoko razljutio obitelj Singer, čiji investicijski fond Elliott Management je vlasnik Milana. "Duboko smo uznemireni tim Ibrahimovićevim riječima", poručili su Singerovi.

Zlatanovi najbolji golovi za Milan

Jasno je i zašto. Ibrahimović je u siječnju potpisao za Milan do kraja sezone uz honorar od 3,5 milijuna eura i eventualnih 500 tisuća bonusa. Sjajni uvjeti za pola godine igranja jednog 38-godišnjaka, pa makar se on zvao Zlatan Ibrahimović. 

Spomenuta Ibrina "besplatna" gaža u Milanu postaje još isplativija ako znamo ključnu klauzulu ugovora: ako odigra 50 posto utakmica od dolaska u klub pa do kraja ove sezone, ugovor mu se automatski produžava na još jednu sezonu, u kojoj mu je zajamčeno šest milijuna eura te u kojoj može dobiti još četiri milijuna eura bonusa. 

Zlatan će ispuniti uvjete za produljenje ugovora, jer je do sada od mogućih 20 odigrao 15 utakmica, a do kraja sezone ostalo ih je još pet. Zauzvrat je dao puno, šest golova i tri asistencije, od čega je po jedan gol postigao i namjestio protiv tri od četiri najbolje momčadi lige - Juventusa, Intera i Lazija.

Međutim, nije istina da za Milan igra besplatno. Klub će koštati oko 15 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.