Životna drama nekad najplaćenijeg nogometaša svijeta: "Može sam sebi nauditi"

Foto: EPA

BIVŠI argentinski reprezentativac Ezequiel Lavezzi (38) proživljava najteže trenutke života u posljednja dva mjeseca. Nedavno je završio na psihijatriji nakon što je nekoliko puta završio u bolnici. U prosincu je bio izboden, a nekoliko tjedana nakon oporavka se predozirao.

Marca piše da su liječnici utvrdili što je s Lavezzijem. Naime, ustanovili su mu hipomaniju, kronični poremećaj raspoloženja: "On se ne liječi od zloupotrebe droga ili alkohola, već od psihijatrijskog poremećaja zbog kojeg netko sam sebe može povrijediti i koji može biti potaknut raznim faktorima", rekao je Lavezzijev odvjetnik.Objasnio je kako jedna hipomanična epizoda može trajati od jednog do četiri dana.

Hipomanija je dio bipolarnog poremećaja, a poznata je i pod nazivom manična depresija. Lavezzi je bio najplaćeniji nogometaš svijeta. Zarađivao je preko 20 milijuna eura u kineskom Hebeiju. U karijeri je igrao za Estudiantes, San Lorenzo, Napoli i PSG, a za Argentinu je upisao 51 nastup te osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.