RUKOMET

"Svi uživamo u uspjesima hrvatskih sportaša, ali nitko ne vidi koliki ne uspiju"

Screenshot: Sportklub

O STANJU u ženskom rukometu danas je u podcastu Sportkluba govorila Klaudija Bubalo, bivša slavna rukometašica te direktorica Lokomotive.

Gost je bio trener Nenad Šoštarić, ujedno i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije koji je posebno naglasio razliku između financiranja u muškom i ženskom nogometu. 

"Ženski sport je na margini, pa vi ne možete proizvoditi kvalitetan proizvod, a nemate tvornicu. Mi proizvodimo igračice. Na Olimpijskim igrama u Londonu od četrnaest igračica čak dvanaest je počelo karijeru ili igralo u Lokomotivi", rekao je Šoštarić. 

Nekad i danas

Lokomotiva je 1991. godine osvojila Kup EHF-a, tada ste igrali, kakva je razlika između tog i današnjeg vremena, zanimalo je novinare Sportkluba. 

"Rukomet je puno dinamičniji, igračice su snažnije i brže. No, tada je ženski rukomet bio puno popularniji nego danas. Tada smo osvojili prvenstvo Jugoslavije, Kup EHF, pa prvo prvenstvo Hrvatske i domaći kup. Mala dvorana Doma sportova je bila puna, tražila se ulaznica više. Nakon toga je interes publike u svim sportovima nestala", istaknula je Bubalo pa dodala:

"U ženskom sportu financijska situacija iz godine u godinu sve slabija. Moram se zahvaliti Gradu Zagrebu koji je prepoznao naš rad, tako da smo mi uz pet muških klubova nositelji kvalitete zagrebačkog sporta. To je nešto što nam ipak omogućuje da opstanemo. Danas svi očekujemo donošenje proračuna, ali najava je da se smanjuje na 56 milijuna kuna. Inače, kada je sve redovno, 186 milijuna kuna je osigurano za sport. Svi uživamo u uspjesima hrvatskih sportaša, ali nitko ne vidi da klubovi stvaraju igrače, a da ih možda jedan posto na kraju dođe do velikih dosega. Bez baze, bez rada u klubovima, bez rada s djecom nema ništa."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.