Zenit kažnjen oduzimanjem boda i novčanom globom: Spaletti riskirao kaznu, Radimovu otkaz



RUSKI nogometni prvak Zenit kažnjen je gubitkom utakmice s rezultatom 3-0, jer u nedjeljnom susretu u Sankt Peterburgu protiv CSKA, koji je završio rezultatom 1-1, nije uvrstio u momčad niti jednog domaćeg igrača mlađeg od 21 godine. Pravila ruske Premierlige nalažu takvu obvezu, koju Zenit nije poštovao. Uz kaznu oduzimanja jednog boda, koji su nogometaši Zenita ''zaradili'' na terenu, klub će morati i platiti i 200.000 rubalja (oko 4.900 eura, op.a.).

Nakon ovakve odluke Ruskog nogometnog saveza, Zenit je pao s drugog na peto mjesto na ljestvici sa 7 bodova (dosada je imao 8) nakon četiri odigrana kola. CSKA, koji ima i utakmicu manje, s dva pripisana boda, sada također ima 7 bodova. I jedni i drugi zaostaju za dva boda za iznenađujućim liderom na ljestvici, Nižnijem iz Novgoroda. Talijanski trener Luciano Spalletti priznao je kako se odlučio izostaviti tražene igrače od kojih barem jedan mora zaigrati kako bi se zadovoljila pravila.

Jednostavno ti naši igrači nisu dovoljno dobri. Bio sam spreman da klub plati novčanu kaznu, ali nisam znao da nam prijeti gubitak bodova", pravdao se Spalletti. No, to je morao znati klupski administrator zadužen za popunjavanje zapisnika, bivši Zenitov nogometaš i ruski reprezentativac Vladislav Radimov, kojem je klub zbog propusta uručio otkaz. Zenit je istaknuo da je svjestan svoje pogreške i da se neće žaliti na odluku Ruskog nogometnog saveza. Zanimljivo, ovo je Zenitu već druga kazna ove sezone. Nedavno je ruski prvak morao platiti 300.000 rubalja kazne zbog rasističkog incidenta naspram velikog Brazilca Roberta Carlosa, koji od ove sezone igra za Anži iz Mahačkale. Zenit je pobijedio Anži u 2. kolu s 2-0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.