Premiership

Zbog djevojaka je izbačen iz reprezentacije, ali Solskjaer ga brani: Kriv je izbornik

Foto: Getty Images

OLE GUNNAR SOLSKJAER uputio je kritike reprezentaciji Engleske i njenom izborniku Garethu Southgateu zbog toga što su pozvali njegovog igrača Masona Greenwooda na okupljanje.

Greenwood je izbačen iz reprezentacije zbog toga što je s Philom Fodenom iz Manchester Cityja doveo dvije djevojke u hotel i time prekršio protokol zbog koronavirusa. 

Trener Manchester Uniteda smatra da je njegovom igraču bio potreban odmor i izbjegao je dati komentar o potezu koji je napravio Greenwood.

"Naravno da sam pričao s njim. To ostaje između nas. Dijete je imalo fantastičnu sezonu. Nakon naporne sezone imali smo samo dva tjedna pauze, a on je pozvan u reprezentaciju. Moram biti iskren i kazati da sam dao sve da ga odmorim ovog ljeta. Klub je tražio da se odmori. On treba i psihički i fizički odmor. Prvo što se desilo je poziv u reprezentaciju, a onda i na konferenciju za medije", kazao je Solskjaer.

Dakle, trener Manchester Uniteda je komentirajući incident njegovog igrača kazao da Greenwood uopće nije trebao biti pozvan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.