Zbog Dembeleova transfera Barcelona i PSG dogovorili pakt za budućnost

Foto: Profimedia

BARCELONA i PSG postigli su pakt prema kojem jedni drugima neće krasti igrače, javlja katalonski Sport, nakon što su Parižani aktivirali otkupnu klauzulu u ugovoru Ousmanea Dembelea. Dva će kluba odsad poslovati samo u slučaju obostranog interesa.

Francuski krilni napadač posljednja je u nizu zvijezda koje s Camp Noua dolaze u Pariz protivno volji Barcelone. Katalonci su 2016. PSG-u pokušali uzeti Marca Verrattija, a ovi su iduće godine uzvratili aktiviranjem Neymarove klauzule od 222 milijuna eura, da bi im 2021. besplatno odveli Lionela Messija kad mu Barcelona nije uspjela produljiti ugovor.

Komplikacije s Dembeleom

PSG je sad aktivirao Dembeleovu klauzulu od samo 50 milijuna eura, što je ponovno razljutilo Barcelonu, koja papirologijom odugovlači s transferom. Parižani su im, piše Mondo Deportivo, poručili da dovrše transfer u iduća 24 sata ili će ga potpuno otkazati i uzeti im 26-godišnju zvijezdu idućeg ljeta bez ikakve odštete nakon što mu istekne ugovor.

Ipak, pakt o kojem piše Sport vjerojatno će ubrzati transfer Dembelea, ali i spriječiti Parižane da nastave gledati na Camp Nou kao na samoposlugu u kojoj mogu uzeti što ih je volja. A s obzirom na ogromnu razliku u trenutačnoj financijskoj moći, to bi bila fantastična vijest za Katalonce. Ipak, Sport piše da se radi samo o usmenom dogovoru, nipošto pravnom, pa nema garancije da ga katarski vlasnici PSG-a neće prekršiti ako im tako puhne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.