TRANSFERI

Zašto je zapela najskuplja Dinamova kupnja u povijesti?

Foto: Profimedia

DINAMO je sve dogovorio s argentinskim nogometašem Martinom Ojedom (23), no sada se čeka njegov klub Godoy Cruz koji odugovlači s potpisom. Hrvatski je prvak Ojedu spreman platiti 5.2 milijuna eura, a dio te cifre, kako Index doznaje, želi dobiti više strana.

U igri za Dinamov novac su klubovi Godoy i Racing, investitori i menadžeri pa Godoy zbog toga odugovlači s puštanjem Ojede u Dinamo. Poznato je da Ojeda želi što prije doći u zagrebački klub, no prvo mora dobiti pristanak Godoya.

U Dinamo su optimistični oko cijele operacije.

Dva kluba čekaju Dinamov novac

Ojeda s argentinskim prvoligašem Godoy Cruzom ima ugovor na još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura. Ako u Dinamo dođe za više od pet milijuna eura, postat će najskuplji nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba i srušiti rekord Marka Roga, koji je Splitu plaćen pet milijuna eura.

Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 golova i upisao tri asistencije. Od 2017. bio je član Racinga, koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. Prema ranijem dogovoru Racinga i Godoya, 30 posto transfera pripast će Racingu (oko milijun i pol eura). Prije toga je Racing prodao 50 posto prava na nogometaša za pola milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.