Zarađuje milijune, želi ga Real, a ne želi pomoći roditeljima koje izbacuju na ulicu

Foto: EPA-EFE

YOUSSOUFA MOUKOKO smatra se jednim od najvećih nogometnih talenata na svijetu. Ovaj 17-godišnji napadač već je dvije godine član seniora Borussije Dortmund, a ove sezone u Bundesligi ima već četiri gola i dvije asistencije. Njemačkog igrača kamerunskih korijena već su skautirali te izrazili interes i drugi najveći svjetski klubovi poput Real Madrida, PSG-a i Liverpoola.

Moukokov trenutačni ugovor sa Žuto-crnima iz Dortmunda traje do ljeta 2023. godine, što ga čini vrlo poželjnom metom na transfer-tržištu. Ipak, priča oko Moukokovog ugovora i njegovog eventualnog produljenja ima zanimljivu dimenziju, a tiče se odnosa između mladog igrača i njegove obitelji, o čemu Bild detaljno izvještava.

U svađi s roditeljima koje će izbaciti iz kuće

Naime, Moukoko je već neko vrijeme u svađi s roditeljima. S obzirom na to da je maloljetan, za svaki eventualni ugovor koji potpiše do svog 18. rođendana (koji će biti 20. studenog ove godine) mora dobiti i roditeljski pristanak jer formalno je još uvijek pod njihovim starateljstvom.

Moukoko se posvađao s ocem zbog agenta kojeg njegova obitelj ne može smisliti i krivi ga za pohlepu, a sad su se pojavili novi detalji pomalo mučne priče. Naime, Moukokovi roditelji žive samo od njegovog novca i nemaju drugih prihoda.

Do 10. studenog moraju platiti više od milijun eura za kuću, a u suprotnom će biti deložirani. Riječ je o zemljištu s kućom u Hamburgu od 1300 kvadrata vrijednim oko milijun eura. S obzirom na to da već dvije godine ne pričaju, čini se da im Moukoko neće izaći u susret.

Zarađuje milijune od sponzora, traži najveću plaću u klubu

Iako još nije potpisao novi ugovor, Moukoko već sad zarađuje milijune. Od Borussije traži oko osam milijuna eura, što je za četiri milijuna eura manje od onog što su mu već ponudili, a on i agent odbili, navode njemački mediji. Tim iznosom bi postao jedan od najplaćenijih igrača u klubu, uz Emrea Cana i Matsa Hummelsa.

Osim toga, mladi napadač ima nekoliko jakih sponzorskih ugovora u stavci stalnih prihoda. Najjači je onaj koji ima s Nikeom, a prema istom će kroz period od pet godina zaraditi čak deset milijuna eura.

Moukoko je 2020. godine debitirao za seniore Borussije, a u svim mladim kategorijama je igrao s puno starijim igračima. Zasad ima ukupno 40 nastupa i devet golova. Pod vodstvom Edina Terzića polako postaje prvotimac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.