osijek - rijeka 3:2

"Za poraz u Osijeku nema opravdanja. Zakazali su najiskusniji i nositelji igre"

Foto: nk-rijeka.hr

IVAN MANCE, zamjenik sportskog direktora Rijeke, komentirao je posrtaj riječke momčadi u Gradskom vrtu protiv Osijeka. 

Riječani su vodili 2:0 u derbiju 14. kola HT Prve lige sve do 65. minute, a onda su pali i prokockali vodstvo, a potom i pobjedu te sva tri boda. Trener Simon Rožman indirektno je prozvao igrače za ovaj poraz odmah na kon utakmice, a direktno je to u emisiji Radio Rijeke učinio Ivan Mance.

"Bolno je i teško, ali nema vremena za plakanje. Trebaju se svi igrači pogledati u oči i reći jednima drugima ono što ih ide, te početi pripreme za iduću utakmicu", rekao je u uvodu. 

Najgore drugo poluvrijeme zadnjih nekoliko sezona. Raspali su se

Rijeka je odigrala najbolje poluvrijeme od dolaska slovenskog trenera, a onda i najgore poluvrijeme ove sezone. Što se dogodilo?

"Najlakše je objašnjenje - to je nogomet. Kada je to na tvoju korist onda je to prekrasno i divno, a kada je to na tvoju štetu onda je to katastrofa. Zaista smo odigrali fantastično poluvrijeme, konačno se na terenu vidjelo ono što su radili cijeli tjedan na treningu. A drugo poluvrijeme je bilo ne najgore ove sezone već zadnjih nekoliko sezona. Momčad se raspala nakon primljenog gola. 

Imamo igrače koji trebaju podmetnuti leđa i svojim iskustvom zadržati mirnoću, te privesti utakmicu kraju... Ajde dobiti jedan ili dva gola, ali za treći jednostavno nema opravdanja. Oni su to morali sigurnije i bolje privesti kraju. Nažalost nisu. Vrijeme ne možemo vratiti", pokušao je objasniti Mance. 

Zakazali su oni koji trebaju podmetnuti leđa

Gdje su u nastavku nestale čvrstina i odlučnost iz prvog poluvremena?

"Nije to situacija koja se prvi put dogodila u nogometu. To je čista psihologija. Osijek je krenuo va banque i napao iz svih oružja, a mi nismo imali mirnoću u pasu u dvije tri situacije gdje je trebalo zabiti treći gol. 

Nakon promašenog udarca igrača Osijeka lopta je došla do Marića koji je zabio za 1:2 i voda je ušla u uši. Iskusni igrači, nosioci moraju to izdržati, zadržati loptu i privesti normalno utakmicu kraju", dodao je Mance.

Procesi u nogometu ne idu preko noći. Novi trener je došao nenadano

Idući vikend na Rujevicu dolazi Dinamo. Novi težak ispit pred Rožmanovom ekipom.

"Utakmica u Osijeku je udarac za igrače. Međutim, imamo pokazatelj, a to je prvo poluvrijeme. Ako će Rijeka igrati kao što to trenira onda će igrati kao u prvom poluvremenu protiv Osijeka. U tom slučaju može igrati protiv svakoga i pobijediti svakoga. Imamo igračku kvalitetu, prvo poluvrijeme protiv Osijeka, koji je jedna od najboljih hrvatskih momčadi u koju je investiran nevjerojatan novac, je to pokazalo. 

Međutim, u nogometu neki procesi ne idu preko noći. Simon je došao nenadano. Bivši trener je bio siguran sa solidnim rezultatom i nitko nije razmišljao da bi trebalo mijenjati trenera. Novi trener je došao sa svojim radom i kroz prvo poluvrijeme se vidio taj rad, ali sada to treba početi primjenjivati na veći dio utakmice", osvrnuo se Mance na promjenu trenera na Rujevici.

Trebamo vjetar u leđa od navijača

Rijeka je doživjela dva poraza u posljednje dvije utakmice. Najbolji navijači u ovim situacijama trebali bi isplivati. 

"Žao mi je da su naši navijači morali gledati ovo što su gledali drugo poluvrijeme, ali ponekad moraš patiti sa svojom momčadi. Sada Rijeka treba podršku navijača više nego ikada i mislim da će Riječani reagirati i stati iza svojega kluba, te dati mu vjetar u leđa da budemo pravi", zaključio je Mance.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.