EUROPSKE LIGE

Za ovaj klub još niste čuli, a na YouTubeu je popularniji od pola premierligaša

Screenshot: Youtube

U ožujku 2016. na YouTubeu su objavili svoju prvu utakmicu. Samo dvije godine kasnije bili su spremni krenuti na put kroz razrede engleskog nogometa. Napravili su da nemoguće postane moguće i ne izgledaju kao da namjeravaju stati. 

Riječ je o Hashtag Unitedu, engleskom klubu koji je nedavno osvojio titulu u desetom rangu engleskog nogometa remijem 1:1 protiv Hackney Wicka i tako krenuo na svoj put prema Premiershipu. 

Krenulo je kao šala, a sada su prvaci

Braća Seb i Spencer Owen osnovali su Hashtag United tako što su sastavili momčad od svojih prijatelja iz djetinjstva koji su također htjeli nedjeljom ujutro odmjeriti snage s nekim tko igra na njihovoj razini. Svoje su utakmica snimali i objavljivali na YouTubeu. 

Spencer je u to vrijeme već bio popularan YouTuber pa su videozapisi utakmica koje je objavljivao s vremenom okupili bazu vjernih pratitelja. Postoji nekoliko YouTube klubova koji su u vrijeme kad je Hashtag United kretao imali i više pratitelja, ali Brownova momčad imala je i kvalitetu pa se tako upisala na englesku nogometnu kartu. 

"Nevjerojatno je da smo sve ovo uspjeli u zadnje tri godine. Zamislite samo gdje možemo biti za još nekoliko. Na kraju krajeva, mašta i jest ono što nas je dovelo ovamo", rekao je Owen jednom prilikom za BBC. 

Ako nastave rasti ovim tempom, uskoro će im trebati novi stadion jer onaj na Haringey Borough'su na kojem trenutno igraju domaće utakmice prima samo 2500 navijača. 

Riješili pitanje financija

Mnogi manji klubovi upadaju u probleme kada dođe vrijeme za ovakve pothvate i ulaganja, ali oni nemaju te brige. Naime, Hashtag United za sponzora ima popularnu videoigru Football Manager, a sponzorski ugovor za dresove potpisali su s Adidasom. 

Na YouTubeu ih danas prati 440 tisuća ljudi, više nego bilo koji premierligaški klub osim Liverpoola, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja i Tottenhama. 

Da bi došli do Premiershipa, moraju proći još mnoge stepenice, njih čak osam, ali jedno je sigurno: ako je ikada u najnižem rangu engleskog nogometa postojala ekipa koja može doći do vrha, onda je to Hashtag United. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.