Video - Visoko poletjeli, nisko pali: Košarkaši završili osmi na svijetu nakon poraza od Poljske



OSMO SU mjesto hrvatski košarkaški reprezentativci do 19 godina zauzeli na Europskom prvenstvu u Latviji. Zaključili su natjecanje trima vezanim porazima i, na koncu, negativnim omjerom (4-5) pobjeda i poraza.

U dvoboju za sedmo mjesto u Rigi bolja od igrača Dražena Brajkovića bila je Poljska, koja je slavila pobjedu 82:70. Opet su Brajkovićevi košarkaši strahovito pali u drugom poluvremenu. U njega su ušli s prednošću 46:38, što znači da su drugih 20 minuta izgubili 44-24.

Najbolji u redovima hrvatske momčadi bio je Dario Šarić s 21 košem i devet skokova. Dvoznamenkasti je učinak ostvario još samo Boris Barać (16k, 5s). Posljednji svoj dvoboj u Latviji Hrvati su opet odigrali bez ozlijeđenog razigravača Tonija Katića.

Turnir je, kako se čini, Brajkoviću i igračima završio četvrtfinalnim porazom od Argentine u petak. Značajne pobjede na Litvom i SAD-om na kraju su tako pale u vodu, a Hrvatska je turnir završila daleko od bronce koju su branili iz 2009. godine.

Branitelji naslova jedva pobijedili Poljsku za peto mjesto na SP-u

Reprezentacija SAD-a, koja je u četvrtfinalu ispala od Rusije, jedva je pobijedila Australiju s pola koša razlike zahvaljujući boljoj igri u trećoj četvrtini, jedinoj koju su dobili, zabivši pet poena više od protivnika. Branitelji naslova iz 2009. pobijedili su 78:77 za konačno peto mjesto na Svjetskom prvenstvu.


SP košarkaša, U19, utakmica za sedmo mjesto:

Poljska – Hrvatska 82:70

za peto mjesto:

Australija - SAD 77:78

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.