EVO TKO SUDI VEČERAS Za Barcelonu navija, a Juventusu presuđuje

Foto: Guliver Image/Getty Image

BJORN KUIPERS (44) od 20.45 čak 44. put sudi utakmicu Lige prvaka, uzvrat četvrtfinala Barcelona - Juventus, nakon što je u prvoj utakmici Juve pobijedio 3:0.

Katalonci ga vole "skoro kao Cruyffa"

Nizozemac spada među njegove brojne sunarodnjake omiljene u Barceloni, dok ga Juventus pamti po crvenim kartonima, a njihov trener ga se ne želi sjećati.

Odmah na početku penal za Barcelonu

Prije pet godina, u uzvratu četvrtfinala LP-a koje se također igralo na Camp Nouu, Guardiolina Barcelona, aktualni prvak Europe, dočekala je Milan nakon 0:0 u prvom susretu na Meazzi. Kuipers je dosudio penal za Barcu iz kojeg Messi pogađa za vodstvo, ali Nocerino izjednačava na 1:1.

Pet minuta prije kraja prvog dijela, Kuipers izmišlja novi penal za Barcu, a Messi donosi novo vodstvo koje je, s Iniestinim golom na početku drugog dijela, dotuklo Milan. 
 
Allegri, tada trener Milana, nemoćno je gledao kako mu drugi, izmišljeni penal, uzima priliku za senzaciju
 
Rossonere je tada vodio Max Allegri koji će večeras na istom mjestu biti trener Juventusa.
 
Ibra bjesnio: "Ovo je sramota! UEFA želi finale Lige prvaka u kojem će igrati znate već koja dva kluba. Sada razumijem Mourinha kad govori ono što uvijek kaže nakon što igra s Barcelonom na Nou Campu!"
 
Zlatan Ibrahimović, napadač Milana, nakon meča bio je bijesan na suca: "Ovo je sramota! UEFA želi finale Lige prvaka u kojem će igrati znate već koja dva kluba. Ovo je zavjera! Sada potpuno razumijem Mourinha kad govori ono što uvijek kaže nakon što igra s Barcelonom na Nou Campu!"

Kuipers se nakon ovoga javno branio od Ibrinih napada: "Nekoliko ljudi zvalo me nakon utakmice i svi su hvalili moje suđenje" i time poprilično iznenadio javnost jer Uefa strogo brani sucima komentiranje mečeva koje vode.
 
Bogataš i član Uefine elite koji je Hrvatskoj sudio niz važnih utakmica
 
Ali kada se zna kakav ugled Kuipers uživa, nije čudno da mu se dopušta nešto što drugima ne bi. On je bogat čovjek, vlasnik lanca supermarketa, a od 2009. član je Uefine elitne skupine. Vodio je finala Kupa Konfederacija, Europske lige 2013. i Lige prvaka 2014.
 
Hrvatski reprezentativci jako ga dobro pamte jer sudio im je niz važnih utakmica; na Euru 2012. protiv Irske, u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. s Islandom, u kvalifikacijama za prošli Euro protiv Italije i na EP-u utakmicu u skupini sa Španjolskom. 
 
U pamćenju velikog broja europskih ljubitelja nogometa ostao je kao onaj koji je uništio Milan kod Barcelone koju je pogurao s dvama jedanaestercima.
 
Juventusu je u zadnje četiri utakmice pokazao tri crvena kartona
 
Juventusu je Kuipers ostao u potpuno suprotnom sjećanju nego Barceloni.

U ožujku 2010. na gostovanju kod Fulhama, u uzvratu osmine finala Europske lige, Juveu je isključio čak dvojicu braniča, Fabia Cannavara i Jonathana Zebinu, prvog definitivno prestrogo, a drugog zasluženo, zbog udaranja protivnika bez lopte. Juventus nije mogao izdržati s devetoricom, pa je Fulham pobijedio 4:1 i prošao u četvrtfinale. 
 
Četiri godine kasnije sudio je Juventusu u istoj fazi EL-a, prvu utakmicu protiv Fiorentine (1:1), ali godinu dana kasnije, novi susret s Juventusom i novi crveni karton, sada u skupini Lige prvaka kod Borussije Monchengladbach, gdje je isključio Hernanesa zbog grubog starta, ali su gosti s igračem manje sačuvali bod (1:1). 
 
Konačno, zadnji Juventusov meč pod Kuipersovim vodstvom bio je ove sezone, također u skupini LP-a, u domaćem remiju (1:1) s Lyonom, kada se juventinima čak smilovao i dosudio penal. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.