tenis

Wilander: Nisam vjerovao da je ovo moguće, ali znam zašto je Novak bio ravna linija

Foto: Epa

RUS Danil Medvedev je u fantastičnom finalu US Opena odigrao meč života i pomeo s terena prvog igrača svijeta Novaka Đokovića s 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) te osvojio svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Đoković je bio na korak do teniske vječnosti. Da je uzeo US Open, srpski tenisač bi postao prvi igrač nakon 52 godine koji je osvojio kalendarski Grand Slam, sva četiri najveća turnira u istoj godini. Posljednji i jedini u Open eri to je uspio legendarni Rod Laver 1969. godine.

Ovaj meč bio je poseban za Đokovića i jer je titulom mogao pobjeći najvećim rivalima Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu po broju osvojenih Grand Slam naslova. Sva trojica imaju po 20, a Đoković je mogao doći do 21 i dokazati da je najveći svih vremena. Ipak, nije uspio i šansu će morati tražiti iduće godine.

Poraz Đokovića je šokirao i sve najveće teniske stručnjake, pa je tako legendarni Šveđanin Mats Wilander u razgovoru za Eurosport priznao da nije očekivao poraz srpskog igrača.

"Nisam vjerovao da će se ovo dogoditi, ali sad mogu shvatiti zašto je Novak bio takva ravna linija. Možda je odigrao previše dugih mečeva prije finala. Do finala je bio na terenu šest sati više od Danila. Možda je to bilo presudno, ali jednako tako treba reći da je Medvedev igrao nevjerojatno dobar tenis tijekom cijelog turnira", kazao je bivši broj 1 pa objasnio da i ovaj poraz može biti pozitivna stvar za Srbina.

"Samim tim što je došao u šansu da se bori za ovo, napravio je nešto ogromno. Ne zaboravimo da je on već osvojio "Nole Slam". Ima sva četiri u nizu, samo nisu bili u istoj godini. Ljudi ga vole, svidjela im se njegova borba na kraju. Mislim da mu je ta ljubav ugrijala srce, što se vidjelo i po njegovim suzama. Na završnoj ceremoniji bilo je jasno koliko mu je teško, ali Đoković je sinoć osvojio srca mnogih. Meni je žao jer nije igrao najbolji svoj tenis. Tužan sam zbog načina na koji je igrao", rekao je Šveđanin pa se osvrnuo na igru Rusa:

"Neutralizirao je Novakovu igru. Nije udarao toliko jako, gađao je sredinu terena i provocirao Novaka da ovaj napravi nešto. Kao da mu je stalno govorio: "Pokaži imaš li moć da me probiješ." Naravno, servirao je nevjerojatno dobro. To vam je neophodno protiv Novaka da biste osvajali lake poene. Bio je veoma pametan i fizički moćan. Imao je više energije na kraju. U tom slučaju je on protivnik iz noćne more. Pitanje je sad vjeruju li i ostali igrači da mogu dobiti Đokovića u velikom finalu ili je samo Danil u to vjerovao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.