Wengerov mjesec iz noćne more: Naslov mu bježi, a teško mu se ozlijedio i prvi golman

Foto: Guliver Image/Getty Images

GODINAMA Arsenal nije bio tako blizu naslovu prvaka, kojeg čeka punih 12 godina, kao što je bio ove sezone. Pomor velikana u Premiershipu otvorio je mogućnost Topnicima da napokon dođu do toliko priželjkivane titule, da se Arsene Wenger riješi etikete luzera, a da navijači Arsenala napokon odahnu.
 
Međutim, koliko god se pokal čini blizu, izgleda da će i ove sezone isti postati pravi ''Sveti gral'' za francuskog stručnjaka.
 
Leicester i Tottenham jedinstvene su priče europskog nogometa ove sezone, a Topnici, koliko da su im blizu, sve rade kako bi ostali bez konačne nagrade. Leicester je prije dva dana kiksao protiv WBA-a odigravši samo 2:2 na domaćem terenu i očekivalo se da će propust Lisica iskoristiti Tottenham i Arsenal.
 
Međutim, Spurse je šokirao sjajni Slaven Bilić, a Arsenal je izgubio doma od Swanseaja, što mu je drugi vezani poraz nakon onog na Old Traffordu.
 
Međutim, kao da sve to nije dosta, mukama po Wengeru kraja nema. Arsenal će ostati svog prvog vratara Petra Čecha, koji je ozlijedio mišić lista, a predviđa se da će pauzirati barem mjesec dana. 
 
Čech se ozlijedio u srijedu u utakmici protiv Swansea na kojoj je Arsenal poražen sa 1:2 dok se vraćao prema vlastitom kaznenom prostoru nakon što je suparnička momčad izvela korner.
Ozljedu Čeha je potvrdio i trener 'topnika' Arsene Wenger koji je kazao da će ga zamijeniti Kolumbijac David Ospina. 
 
"Čech je 'out'. Neće ge biti nekoliko tjedana i tu ne možemo više ništa. Imam potpuno povjerenje u Davida Ospinu i ne brijem više oko toga", kazao je Wenger.
 
Arsenal je nakon poraza od Swansea na trećem mjestu u engleskom prvenstvu i zaostaje za vodećim Leicesterom šest bodova, a u subotu ga čeka okršaj s drugoplasiranim Tottenhamom.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.