SPEKTAKL U POLUFINALU FA KUPA

WATFORD - WOLVES 3:2 Ludnica na Wembleyju i utakmica godine za finale Kupa

Foto: Gulliver / Getty Images

WATFORD je nakon produžetaka pobijedio Wolverhampton Wanderers 3:2 u polufinalu FA kupa na Wembleyju i to nakon što je gubio 0:2 sve do 79. minute. 

Dramatično je izborio finale koje na istom mjestu igra 18. svibnja protiv Manchester Cityja. 

Ovo je bila jedna od najluđih utakmica u povijesti mitskog stadiona. Obilježili su je krasni golovi za uvjerljivo vodstvo Wolvesa i onda za smanjenje Watforda, pa penal u zadnjoj minuti sudačke nadoknade regularnog dijela i to nakon potvrde VAR-a, iz kojeg se Watford u velikom stilu vratio. Čudesno je preokrenuo i pobijedio u produžecima još jednim krasnim golom.

Ipak, sve do deset minuta prije kraja činilo se da Wolvesi, koji su do ove utakmice pobijedili šest susreta zaredom, a putem do polufinala engleskog Kupa izbacili dva najveća engleska kluba (Liverpool i Manchester United), sigurno idu u finale.

U 36. minuti  Diogo Jota ubacio je nakon kombinacije iz kornera, a Matt Doherty ispred gola zakucava glavom u mrežu. Doherty je za drugi gol nabacio, a Jimenez si u 62. minuti supušta loptu prsima i onda, kada je golman Gomes krenuo prema njemu, akrobatski se baca i škaricama zabija za veliku prednost.

Watford se vraća u meč u 79. minuti. Novi krasan gol na ovoj ludoj utakmici. Deulofeu s ruba kaznenog prostora na lijevoj strani sjajno je iz nemoguće pozicije prebacio golmana Johna Ruddyja i vratio Watford iz izgubljene situacije i utakmice. 

Drama je do kraja pojačana u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. U kaznenom prostoru Wolvesa srušen je Troy Deeney. Dudac Michael Oliver nakon konzultacija s VAR-om potvrđuje da je penal. Deeney ga pod najvećim pritiskom izvodi sjajno. Ruddy je pogodio stranu, ali nije imao šanse protiv projektila koji je završio u njegovom desnom kutu. 

Veliki povratak Watforda u produžecima je pretočen u veličanstveni preokret. U 104. minuti Deulofeu duplim pasom s Andreom Grayom osvaja prostor, ulazi u 16-erac s desne strane, prolazi Conora Coadyja i prebacuje Ruddyja za obrat Watforda - od 0:2 do 3:2.

Deulofeu je neosporno junak epske Watfordove pobjede, a da bi priča s njim bila bolja, ovakve dvije vrijedne golčine zabio je kao rezerva, e da bi onda zbog ozljede morao iz igre u produžecima. Tako da je sve ovo postigao za samo malo više od pola sata na terenu, na koji je ušao s klupe i tamo se onda tijekom utakmice i vratio.

Međutim, mora se istaknuti i Deeneyja, koji je iz penala zabio za izjednačenje i produžetke u trenucima kada je bio pod najvećim mogućim pritiskom.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.