Wales može Hrvatsku koštati izravnog plasmana na Euro: "Sve je u našim rukama"

Foto: EPA

NOGOMETNA reprezentacija Walesa samo je dvije pobjede udaljena od plasmana na svoje treće uzastopno Europsko prvenstvo. Velšani su premijeru na europskim smotrama imali u Francuskoj 2016., gdje su dogurali čak do polufinala, dok su na posljednjem EP-u ispali u osmini finala.

Na treći uzastopni EP, koji će se sljedeće godine održati u Njemačkoj, sigurno ih vode dvije pobjede u posljednja dva kola skupine D. Do Njemačke mogu i ako u posljednja dva kola osvoje više ili barem isti broj bodova kao i Hrvatska. Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska, koja je već osigurala plasman na Euro. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Hrvatskoj prvo slijedi gostovanje u Rigi, a zatim domaći ogled protiv Armenije, dok Velšani prvo putuju u Armeniju, a u posljednjem kolu kod kuće dočekuju Tursku. Podsjećamo, Wales je u međusobnim dvobojima bolji od Hrvatske jer je splitski ogled završio 1:1, a Wales je u Cardiffu pobijedio 2:1.

"Želimo pobijediti u obje utakmice kako bismo se kvalificirali, sve je u našim rukama. Dokazali smo da se možemo natjecati protiv najboljih momčadi u Europi", kazao je velški izbornik Rob Page za web stranicu saveza.

Velšane prvo očekuje gostovanje kod Armenije, koja je u lipnju u Cardiffu slavila 4:2

"Bili smo razočarani ishodom utakmice u lipnju. Ispravili smo stvari u rujnu i nadogradili ih u listopadu, a zatim smo pružili jednu od najboljih izvedbi koje sam vidio. Moramo se držati te razine. Mogli smo zabiti više golova protiv Hrvatske.

Moramo biti dosljedni. Prošli smo kroz iskustvo i pritisak play-offa Svjetskog prvenstva, momci će se s tim dobro nositi. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Sve se vrti oko prve utakmice", dodao je Page.

Kapetan Aaron Ramsey još uvijek je nedostupan zbog ozljede, ali u sastav se vraća Brennan Johnson nakon što je utakmice u listopadu propustio zbog ozljede. U ekipu se vraća i Joe Morrell nakon što je odradio suspenziju. "Aaron se trudio kako bi se oporavio, ​​ali to je za njega nažalost došlo malo prerano. Nije sjajno za nas, ali drugima daje priliku", poručio je Page.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.