Vrijednost mu je sa 100 pala na 14 milijuna eura. Kažu mu da ne zaslužuje igrati

Foto: EPA

TRENER Bešiktaša Senol Gunes u osmini finala turskog kupa nije koristio Delea Allija (26) te je poručio kako je engleski veznjak "imao dobru karijeru, ali sada ne zaslužuje igrati". Bešiktaš je ispao od Ankaragucua nakon penala, dok je regularni dio završio 1:1.

Podsjetimo, Alli je u siječnju 2022. za 25 milijuna eura prešao iz Tottenhama u Everton, koji ga je sedam mjeseci kasnije poslao u Bešiktaš. U Turskoj su ga navijači izviždali zbog loših igara, a trener Gunes je u studenom 2022. godine priznao kako Alli igra "ispod očekivanja".

Bešiktaš je želio raskinuti posudbu i vratiti Alija u Everton, no to se nije dogodilo jer u ugovoru ne postoji klauzula o prijevremenom raskidu. Allijev ugovor s Evertonom vrijedi do ljeta 2024. godine. Za englesku reprezentaciju upisao je 37 nastupa i zabio tri gola.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. odigrao je 120 minuta u porazu od Hrvatske u polufinalu (1:2). Posljednji put je za Englesku igrao u Ligi nacija 2019. godine. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 14 milijuna eura, dok je 2018. ona iznosila 100 milijuna eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.