Vrijedio je 55 milijuna eura. Sad za 500.000 i bonuse odlazi iz Uniteda

Foto: EPA

DONNY VAN DE BEEK bio je jedan od istaknutijih igrača Ajaxove momčadi u sezoni 2018./19., u kojoj je nizozemski velikan nakon pet godina čekanja osvojio ligašku titulu i igrao polufinale Lige prvaka. Nametnuo se tako mnogim klubovima, a najkonkretniji je bio Manchester United, koji ga je u kolovozu 2020. i doveo za 39 milijuna eura. Sad napušta Old Trafford.

Nizozemski reprezentativni veznjak nije se uspio nametnuti u Unitedu i bio je slan na posudbe u Everton i u Eintracht. U konačnici je skupio 62 nastupa za crvene iz Manchestera, zabio dva i asistirao za dva gola. Sad napušta klub, javlja Fabrizio Romano i otkriva detalje posla.

Posao može doseći cijenu od 15 milijuna eura

Potpisat će za Gironu, prošlosezonsku hit-momčad španjolske La Lige. Girona, koja je u 2023./24. zauzela treće mjesto ljestvice iza Reala i Barcelone, dovodi ga za 500.000 eura fiksno, a ta cijena može rasti kroz bonuse. Oni lakše ostvarivi njegovu bi cijenu mogli povisiti na 4-5 milijuna eura, a oni teži i do 15 milijuna. 

Van de Beekova vrijednost na Transfermarktu danas iznosi 5 milijuna eura. U prosincu 2019. iznosila je 55 milijuna. Potpisat će do ljeta 2028.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.