TRANSFERI

Vrijedio je 100 milijuna eura i igrao za Englesku. Everton ga se danas riješio

Foto: EPA

NEKADAŠNJI engleski reprezentativac Dele Alli (26) pred potpisom je za turski Bešiktaš, pišu brojni strani mediji. Njegov klub Everton poslao ga je na posudbu, no Bešiktaš će imati pravo otkupa njegovog ugovora. Alli je već stigao u Istanbul, očekuje se da će u četvrtak otići na liječnički pregled i potpisati ugovor.

Alli je u Tottenham došao 2015. iz MK Donsa za malo više od šest milijuna eura. U londonskom klubu bio je do siječnja 2022. godine, a 2016. i 2017. proglašen je najboljim mladim igračem Premier lige. Za Tottenham je odigrao 269 utakmica te pritom zabio 67 golova i podijelio 61 asistenciju.

Uspon i pad

Visok 188 centimetara i jak na lopti, Alli je izgledao nezaustavljivo, što mu je donijelo poziv u englesku reprezentaciju, za koju je upisao 37 nastupa te zabio tri gola. Na vrhuncu je bio 2018. godine, kad je po Transfermarktu vrijedio 100 milijuna eura.

No dolascima Josea Mourinha i Nuna Espirita Santa na klupu Tottenhama Allijeva karijera krenula je nizbrdo. Kao slobodan igrač prošle je sezone prešao u Everton, gdje nije ni na koji način učinio momčad boljom. Odigrao je 13 utakmica pod trenerom Frankom Lampardom, no nije uspio zabiti gol ni asistirati.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.