Vrbanović nakon presude za kriminal u Dinamu imenovan u Povjerenstvo za izgradnju nacionalnog stadiona

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

SAMO dan nakon što je Damir Vrbanović nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog kriminala u Dinamu, bivši direktor Dinama i drugi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza postavljen je na novu važnu funkciju.
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je Damira Vrbanovića imenovao članom Povjerenstva za provođenje aktivnosti s ciljem izgradnje nacionalnog stadiona u Zagrebu.

U Povjerenstvu su i Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, njen zamjenik Toni Biluš, Milan Pavelić iz ureda za sport i mlade, još nekoliko predstavnika raznih gradskih ureda te Marijan Kustić, član IO-a Hrvatskog nogometnog saveza. Zadaće Povjerenstva su organiziranje, koordiniranje i praćenje provođenja aktivnosti s ciljem izgradnje nacionalnog stadiona u Zagrebu.

Još prije mjesec dana Marijan Kustić je javno potvrdio da ideja izgradnje novog stadiona i dalje živi. Rekao je tada da je za nacionalni stadion zainteresiran grad Velika Gorica, ali i Bandić koji se zbog toga već nekoliko puta sastajao s vodećim ljudima Saveza.

"Nudi nam zanimljiv objekt na Kajzerici, najsuvremeniju arenu kapaciteta 35.000 ljudi. Vjerujem da se sve može završiti za dvije godine. Najkasnije tri. Važna je volja", rekao je Kustić.

Podsjetimo, posljednji veliki projekt Bandića i HNS-a bio je nogometni kamp na Sveticama, ali on je otkazan prije samo nekoliko mjeseci nakon što su Grad i Savez potrošili 14 milijuna kuna na "čišćenje" Svetica i projektnu dokumentaciju. Također, Vrbanović je zajedno s Mamićem i Davorom Šukerom sjedio u Nadzornom odboru tvrtke Svetice d.o.o., koja je bila zadužena za taj propali projekt.

Vrbanović je nedavno na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na više od tri godine zatvora zbog pomaganja braći Mamić u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama. HNS ga je odbio smijeniti i komentirati presudu do njene pravomoćnosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.