MLADOST - JUG

Vraća se jedan od najvećih hrvatskih derbija, ulaz slobodan, Sava će gorjeti

Foto: Pixsell

VRAĆA se veliki hrvatski derbi Mladosti i Jug.

Najuzbudljiviji dvoboji europskih velikana, zagrebačkog i dubrovačkog kluba, pamte se generacijama.

No, dugo nisu bili ovako izjednačeni. 

Mladost i Jug najveći su hrvatski vaterpolski klubovi, a rivalstvo je počelo u prošlom stoljeću. Dok je Jug dominirao vaterpolom bivše države te ima čak 22 naslova jugoslavenskog prvaka, Mladost je od 1968. godine čak sedam puta bio europski prvak i nosi titulu najboljeg vaterpolskog kluba 20. stoljeća. 

Mladost i Jug uvjerljivo su najtrofejniji hrvatski vaterpolski klubovi. Zajedno su osvojili čak 113 trofeja. Od postojanja hrvatskog prvenstva uglavnom se izmjenjuju kao prvaci države.

Jedno od najvećih rivalstava hrvatskog sporta oživjet će u subotu na bazenu Mladost kada će Žapci od 19 sati ugostiti Gospare u sklopu Regionalne vaterpolo lige. Ulaz na utakmicu je besplatan.

Mladost je trenutačno neporažena u Regionalnoj vaterpolskoj ligi i predvodi tablicu s maksimalnih 30 bodova, a Jug je treći s 22 boda. Zagrebačka momčad za ovu sezonu najavljuje velike ambicije i pohod na trofej.

U subotu Žapci računaju i na prednost domaćeg terena, ali Jug je aktualni prvak i momčad koja ne popušta pod pritiscima. Utakmica u kojoj su s jedne strane Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić i Miloš Ćuk te s druge Sandro Sukno, Luka Lončar i Loren Fatović jamči vrhunski vaterpolo.

Mladost dočekuje Jug samo tri dana nakon utakmice sa Szolnokijem u Ligi prvaka, u kojoj je mađarski klub slavio rezultatom 11:8. Jug je, pak, porazio Olympiacos, aktualnog europskog prvaka, s 10:6.

"Kao i svaka utakmica s Jugom posebna je priča jer je to ipak najveći hrvatski derbi. Jug dolazi na Savu u izvrsnoj formi i očekujem zanimljivu utakmicu. Mi kao i dosad uvijek idemo na pobjedu na domaćem plivalištu i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pokušamo uzeti bodove. Jug ne treba posebno predstavljati - okosnica hrvatske reprezentacije plus nekoliko stranaca i par mlađih igrača", najavio je igrač Mladosti Antonio Petković.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.