svjetsko prvenstvo u rukometu

Vodeći danski list: Hrvatska nam je nebitna. Cijela reprezentacija je na wc-u

Foto: EPA

DANSKA dan utakmice s Hrvatskom, koja se na SP-u igra od 20:30, čeka bez rezultatskih ambicija, ali s ogromnim zdravstvenim tegobama.

Momčad i stručni stožer svjetskih prvaka kraj druge grupne faze na SP-u odrađuju preko volje zbog dva razloga: već su osigurali prolazak u četvrtfinale, a osim toga poharala ih je crijevna viroza.

Danci su dakle već osigurali nokaut fazu, a Hrvatska mora pobijediti njih kako bi prošla. Prije toga Katar mora pobijediti Argentinu, u utakmici koja se igra od 18:00.

Politiken, vodeći danski dnevni list piše: "Bol koju osjećaju gotovo svi igrači i nemoć da se situacija popravi prevladavajući su osjećaji u reprezentaciji Danske na SP-u. Mikkel Hansen, Johan Hansen, fizioterapeutkinja Anja Greve, Mads Mensah, Morten Olsen, Lasse Andersson, trener vratara Michael Bruun, izbornik Nikolaj Jacobsen, Simon Hald, Mathias Gidsel... svi oni ne dižu se s wc-a zadnjih dana.

Zato je iznimno bitno da je Danska pobjedom nad Japanom već osigurala prolazak u četvrtfinale. Uzimajući sve ovo u obzir, a posebno zdravstveno stanje igrača, večerašnja utakmica s Hrvatskom je potpuno nebitna. Važno je jedino da je zaraženi igrači propuste kako bi imali dan više oporavka prije četvrtfinala." 

Na još par mjesta u javljanjima iz Egipta list ponavlja: 

"Utakmica s Hrvatskom je nebitna. Danskoj je jedino važno poštedjeti bolesne i iscrpljene."

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.