Najbolji igrač HNL-a: Nadam se da ću u Francuskoj eksplodirati

Foto: Hina

HRVATSKI nogometni reprezentativci danas u deset sati ujutro iz zagrebačke zračne luke Pleso poletjet će prema Francuskoj. Mnogi na tom letu već su nastupili za hrvatsku na velikim natjecanjima, a jednom od najmlađih na letu, Marku Pjaci, ovo će biti prvo takvo iskustvo.

"Zasad sam još miran, vjerojatno će se nervoza pojačati kad dođe dan prve utakmice, ali uvjeren sam da ću sve to zaboraviti kad sudac odsvira početak. Uvijek se može više, želim dokazat na svakoj utakmici, svakom treningu. Nadam se da ću u Francuskoj ponovno eksplodirati," rekao je Marko Pjaca na dodjeli nogometnih "oscara".

"Nisam mogao ni sanjati da će moja karijera ovako odvijati"


Prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Ukrajini o Poljskoj Dinamov napadač nije bio ni na radaru izbornika seniorske reprezentacije, a 15. lipnja trebao bi biti među jedanaest startera koji će započeti utakmicu protiv Turske na Parku prinčeva.

"Teško je očekivati ovako brz uzlet prema vrhu, u jednom trenutku si u malom klubu i nemaš prevelika očekivanja i potom se dogodi brzi uspjeh. To ide samo od sebe i drago mi je tako," rekao je pa dodao utreniran izraz za svako pitanje o mogućoj prodaji u inozemstvo, ispalio ju je toliko puta da mu ide bolje od nogometa:

"Zasad sam koncentriran jedino na Europsko prvenstvo."

Najgore je prošlo, sad je na redu nagrada

Nastup za reprezentaciju na Euru bit će mu vjerojatno najsvjetliji trenutak sezone, a lom ključne kosti na derbiju protiv Hajduka prije nekoliko mjeseci bio mu je najgori. No sad je, kaže, to iza njega.

"Eto, ispalo je kako me lom ključne kosti nije omeo, oporavak je bio dosta dobar, ne osjećam nikakve bolove i što se tog pitanja tiče - nemam više baš nikakvih teškoća."

"Pripreme su bile jako dobre, odigrali dvije dobre utakmice, protiv Moldavije i San Marina, zadovoljan sam kako je to ispalo, stvorili smo jako puno prilika na oba susreta, osobito u ovom drugom. Zabili smo deset golova i nadam se da će nam ta forma biti od koristi na Euru."

"Atmosfera u reprezentaciji je odlična, pripreme su prošle u dobrom raspoloženju, baš onakvom kakvo je potrebno uoči velikog natjecanja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.