Vjera u oporavak: Eduardo prisegnuo na vjernost Šahtaru u majici s likom Majke Božje

HRVATSKI reprezentativac Eduardo da Silva potpisao je za Šahtar iz Donjecka četverogodišnju vjernost. Možda simbolički, Dudu je potpis obavio u majici sa slikom Majke Božje u kojoj je i pozirao za prvu službenu fotografiju u novom klubu.

> Srna stigao po Eduarda u skupocjenom Bentleyju

> Eduardo prošao liječnički u Šahtaru: "Njega se isplati čekati"

> Lucescu, vrati nam Eduarda

> Hoće li Eduardo u Donjecku ponovno biti onaj stari?

> Novi početak u Ukrajini: Eduardo u Šahtaru za sedam i pol milijuna eura

"Danas je naš klub potpisao ugovor s hrvatskim napadačem brazilskih korijena Eduardom da Silvom. Eduardo je stigao iz Arsenala, a ugovor je potpisao na četiri godine, što su popratili svi nacionalni mediji", objavile su službene stranice kluba.

"Svi detalji dogovoreni su tijekom današnjeg dana, a u najskorije vrijeme ćemo našu najnoviju akviziciju predstaviti novinarima i našim navijačima", dodaje se u tekstu.

Za sada nije poznata točna odšteta koju je bogati ukrajinski klub platio Arsenalu. Mediji su spominjali brojke od 6 pa sve do 9 milijuna eura. Hrvatski napadač bi u Šahtaru trebao zarađivati otprilike tri milijuna eura godišnje, s uključenim premijama kojima Rinat Ahmetov često i vrlo izdašno počasti svoje igrače.

Eduardo se tako, nakon nekoliko dana finiširanja cijelog posla, priključio Dariju Srni na sjeveru Ukrajine. Upravo je Srna bio glavni inicijator transfera - nakon što su Ahmetov i Lucescu izrazili želju za dovođenjem napadača euroklase, Srna im je skrenuo pozornost na Eduarda, odvrativši ih istovremeno od Ajaxova Luisa Suareza koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu, ali je bio neusporedivo skuplji od Dudua.

"Nakon što je Srna rekao da jamči za Eduarda sve je bilo gotovo"

"Nakon što je Srna rekao da jamči za Eduarda sve je bilo gotovo. Siguran sam da će uz pomoć Srne i Brazilaca ubrzo Dudu biti onaj stari, isplati ga se čekati. Interes za Eduarda postoji još od vremena dok je igrao u Dinamu, a unatoč teškoj ozljedi, vjerujemo da ćemo imati velike koristi od njega", zborio je i prije službene potvrde trener Lucescu.

Za Dinamo je Eduardo u 123 utakmice zabio 83 gola, dvaput je bio proglašen najboljim igračem HNL-a, a sve do krvničkog nasrtaja Martina Taylora u veljači prije dvije godine njegova je karijera išla uzlaznom putanjom. Poslije tog nesretnog dana u Birminghamu Dudu nikad više nije bio onaj stari, koji neumoljivo trpa. Za Arsenal je u tri sezone u 67 utakmica 20 puta bio strijelac, a sada ga u Šahtaru očekuje novi početak.

U Dariju Srni Eduardo će imati veliku potporu, a prvi i osnovni cilj nakon što je potpuno zdrav prošao pripreme bit će izboriti se za mjesto u udarnom sastavu. Konkurencija nije kao u Arsenalu, ali je jako snažna. Moreno, Aghahowa, Fomin, Gladki i Luiz Adriano peterac je na čije usluge Lucescu itekako računa, ali i igrači koji bi Duduu prije tri-četiri sezone mogli tek čistiti kopačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.