Viralna scena. Borussia tvrdi da joj je ovako ukradeno četvrtfinale Lige prvaka

Screenshot: Twitter

DANNY MAKKELIE, nizozemski sudac koji se "proslavio" time što nije priznao evidentan gol Cristianu Ronaldu kod Srbije u kvalifikacijama za SP te time što je upropastio polufinale Eura između Engleske i Danske, donio je još jednu kontroverznu odluku u velikoj utakmici.

Chelsea je u osmini finala Lige prvaka izbacio Borussiju Dortmund tako što je nakon poraza 1:0 u prvoj utakmici u Njemačkoj na uzvratu u Londonu pobijedio 2:0. Međutim, minus je nadoknadio i prolazak izborio kontroverznim golom. Točnije, penalom. U 53. minuti Ben Chilwell je centrirao, a u kaznenom prostoru gostiju lopta je u ruku pogodila Mariusa Wolfa. 

Sudac je ponovio penal zbog utrčavanja igrača Borussije u njihov kazneni prostor

Sudac Makkelie svirao je jedanaesterac nakon VAR provjere, a Kai Havertz je iz prvog pokušaja pogodio vratnicu. Ipak, odmah zatim je naložio da se izvođenje penala provjeri. Objasnio je da je to uradio jer je VAR provjerom ustanovljeno kako su prilikom izvođenja penala za Chelsea dva igrača Borussije prerano utrčala u njihov kazneni prostor. Makkelie je ponovno dosudio jedanaesterac za Chelsea, a ovaj put Havertz je bio precizan. Pucao je gotovo identično kao i prvi put, u istu stranu.

Snimka svjedoči da su isti prekršaj napravila i tri igrača Chelseaja. I to prije suparnika

Međutim, snimka svjedoči da su spomenuti prekršaj prilikom izvođenja penala počinila i čak tri igrača Chelseaja, od čega je za dvojicu na desnoj strani kaznenog prostora nedvojbeno da to rade samo oni, a ne njihovi suparnici, dok su s lijeve strane u 16-erac Borussije prije vremena utrčala dva igrača, ali je debelo prije njih to uradio igrač Chelseaja.

Što kažu pravila?

Nogometna pravila navode da se, ako je penal promašen, a prijestup prilikom njega je počinio igrač momčadi koja napada, dosuđuje indirektan slobodan udarac za momčad koja se brani. Ako su pak prilikom penala koji nije pretvoren u gol prijestup napravili i igrač momčadi koja se brani i momčadi koja napada, penal se ponavlja. Isto se mora dosuditi i ako je prestupio samo igrač momčadi koja se brani.

Borussijina bijesna objava je hit

Borussija je ogorčena time što je Makkelie očito odabrao drugu ili treću varijantu te tvrdi da je prilikom ovog penala u pitanju bio prvi slučaj te da je to jasno iz screenshota koji je na vrhu teksta i koji je postao viralan. Hit je postao i Borussijin komentar na službenim klupskim društvenim mrežama kada je sudac donio spornu odluku. "ŠTO, MOLIM!?!" napisali su u njemačkom velikanu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI HAVERTZOV PENAL.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI HAVERTZOV PENAL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.