EUROPA LIGA

Villarrealov heroj je gol proslavio fiksajući se. Španjolska mu se zbog toga klanja

GERARD MORENO je junak Villarrealovog spektakularnog trijumfa u Europa ligi. 

Uz dužno poštovanje golmanu Geronimu Rulliju, koji je obranom penala donio pobjedu u finalu nad Manchester Unitedom, Villarreal su do utakmice za trofej doveli Morenovi golovi i asistencije.

Sedam ih je zabio, a četiri namjestio i to sve u nokaut-fazi, od prve eliminacijske runde do finala. Nijedan od Villarrealovih suparnika nije mu se izvukao. Dinamu je u obje četvrtfinalne utakmice zabio po gol. 

Onaj u finalu protiv Uniteda, ukupno 30. u sezoni, Moreno je slavio tako da je simulirao fiksanje, zabijanje igle u venu. To je ponovio više puta i to gledajući u kameru pa je bilo jasno da time šalje važnu poruku, posebno što je pri tome imao ozbiljan izraz lica. 

Najbolji Villarrealov strijelac i dodavač te napadač reprezentacije Španjolske tako je ispunio obećanje koje je dao u poznatom talk showu La Resistencia kod voditelja Davida Broncana. 

On mu je savjetovao da gol u utakmici karijere proslavi tako da promovira cijepljenje protiv covida, a Moreno je obećao da će to napraviti ako zabije.

Nakon gola u finalu Europa lige je to i napravio, što je u Španjolskoj, u kojoj od posljedica koronavirusa do sada umrlo 80 tisuća ljudi, dočekano s oduševljenjem. 

Njegov potez je postao viralan, kao i brojne poruke podrške njegovom slavlju. Najpoznatija je "Učinio je to! Gerarde, volim te. Ti si mi otac."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.