Villarreal spremio 12 milijuna za Sergia Canalesa, Van Nistelrooy se vraća u Španjolsku

VILLARREAL, četvrtoplasirana momčad tek završenog španjolskog nogometnog prvenstva, u sljedeću bi sezonu trebala ući pojačana uslugama Sergija Canalesa.

Riječ je o dvadesetogodišnjaku kojeg je trener madridskog Reala Jose Mourinho kroz sezonu malo koristio i koji je za "kraljeve" vezan ugovorom do kraja lipnja 2016. godine. Budući da će portugalski stručnjak u sljedećoj sezoni još žešće krenuti u pohod na prekid Barcelonine dominacije u Primeri, tražiti dodatan iskorak u Ligi prvaka, te nastaviti kupnjama osnaživati svoj kadar igrača, očekuje se da Canales dodatno padne u poretku kandidata za nastupe.

Prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika Marce, Villarreal je spreman transfer veznjaka ostvariti za deset do dvanaest milijuna eura.

Dudek nakon Reala odlazi u Seattle

Bivši vratar Liverpoola i Real Madrida Jerzy Dudek (38) na pragu je potpisivanja ugovora s MLS-momčadi Seattle Sounders.

Oproštajni nastup u dresu "kraljevskog kluba" Dudek je imao prošle subote u dvoboju 38. prvenstvenog kola u kojem je Real deklasirao Almeriju 8-1. Navijači Madriđana Dudeka su ispratili ovacijama, a španjolski i američki mediji navode da bi vrlo vjerojatno njegovo novo odredište mogao biti Seattle, klub u kojem broj 1 ima bivši vratar Fulhama i Tottenhama Kasey Keller.

Ukoliko ne postigne dogovor sa Seattleom navodi se da bi poljski veteran mogao objesiti i "kopačke o klin" i tako zaključiti profesionalnu karijeru dugu 20 godina u kojoj je izuzev Liverpoola i Real Madrida branio boje Concordije, Sokol Tychyja i Feynoorda. Za poljsku reprezentaciju Dudek je nastupio 59 puta.

Van Nistelrooy pregovara s Malagom

Nedavno je napadač nizozemske nogometne reprezentacije i Bundesligaša HSV-a Ruud van Nistelrooy ustvrdio kako je njegov transfer u engleski Premiership moguć, a u španjolsku Primeru izgledan. Zainteresiranih ima.

Prema pisanju dijela španjolskih medija za 34-godišnjeg napadača zainteresirana je Malaga, a inicijalni razgovori na temu prelaska već su obavljeni. Van Nistelrooy je izrazio želju osobno doći i vidjeti klub prije no što donese odluku.

Ambicija Malage je završiti sljedeću sezonu u gornjem dijelu Primerine ljestvice. Pomoći bi im pritom, nadaju se, trebao i Valencijin krilni nogometaš Joaquin na kojega su "bacili oko".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.