lige petice

VIDEO Zoumin suigrač: Udario je mačku i to je grozno, ali je li gore od rasizma?

Foto: Screenshot

WEST HAMOVA zvijezda Kurt Zouma ostao je bez svojega glavnog sponzora Adidasa, a West Ham bez ugovora vrijednog 500.000 funti godišnje nakon što se društvenim mrežama proširila snimka kako Zouma brutalno zlostavlja svoju mačku. Francuza je klub kaznio s dvotjednom plaćom, a morat će ići i na seminar o zaštiti životinja.

Brojne udruge prozvale su West Ham i zatražile da raskine ugovor s francuskim nogometašem koji je stigao prošlog ljeta iz Chelseaja za 35 milijuna eura te je jedan od najskupljih West Hamovih igrača u povijesti. Dosad je za londonski klub odigrao 15 utakmica te zabio jedan gol.

Odgovorio novinarima protupitanjem

Novinari su danas bili ispred West Hamova trening-kampa gdje su zaustavili Zoumina suigrača Michaila Antonija. Jamajčanin je taman odlazio s treninga u svojem džipu kad su mu prišli novinari i upitali ga kako komentira Zoumino ponašanje i zlostavljanje životinje.

"'Ajde da ja vas nešto pitam. Je li to što je on napravio gore od rasizma? Da se razumijemo, ne opravdavam ga i ne slažem se s tim što je napravio. No, u nogometu danas i dalje postoje ljudi koji su osuđeni zbog rasizma i dopušteno im je da i dalje igraju nogomet nakon što su odslužili nekakvu kaznu", rekao je Antonio i nastavio:

"Čujem da sad svi traže da klub otpusti Zoumu i da mu se praktički zabrani igranje nogometa. A ja sve vas ovdje pitam je li to što je on napravio gore od rasizma zbog kojeg su neki igrači dobili nekakvih osam utakmica kazne?"

Antonio nije rekao na koga točno misli, ali engleski novinari pretpostavljaju da je riječ o Luisu Suarezu i Johnu Terryju. Urugvajac je dobio osam utakmica kazne i 40.000 funti nakon što je utvrđeno da je rasistički uvrijedio Patricea Evru 2011. godine. Terry je dobio četiri utakmice, 220.000 funti i ostao je bez kapetanske vrpce engleske reprezentacije nakon što se pogrdno obratio Riju Ferdinandu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.