VIDEO Žestok sukob na NBA parketu. Suigrači obuzdavali Butlera, isključena četvorica

Foto: Profimedia

SINOĆNJU utakmicu između New Orleans Pelicansa i Miami Heata, koju su gosti dobili 106:95, obilježio je prekid početkom posljednje četvrtine nakon jednog prekršaja na Zionu Williamsonu, koji je izazvao masovno naguravanje igrača dviju momčadi, međusobna hvatanja za vrat i zamahivanja. Isključena su četiri igrača, među kojima i Heatova zvijezda Jimmy Butler.

Sve je započelo nedosuđenim prekršajem na Zionu ispod koša, nakon kojeg je zvijezda Pelicansa uspjela ukrasti loptu Butleru i nanovo krenuti na koš, samo da bi ga zaustavio Kevin Love. Miamijev veteran iskusno je obgrlio Ziona s obje ruke, što je možda djelovalo kao nesportski potez, ali je u biti najbolje što je mogao napraviti da spriječi koš, a ne ugrozi protivnika.

Butler i Marshall se hvatali za vrat

Igračima Pelicansa cijela sekvenca nije dobro sjela i uskoro su se igrači obiju momčadi okupili kod mjesta prekršaja i tada je zaiskrilo između domaćeg igrača Najija Marshalla i Butlera, koji su se počeli naguravati i hvatati jedan drugog za vrat.

VIDEO: Arena Sport

Igrači, osoblje i suci pokušavali su ih razdvojiti, točnije spriječiti Butlera da nastavi nasrtati, a taman kad se situacija koliko-toliko smirila, nekoliko metara dalje izbio je novi incident u kojem su sudjelovali New Orleansov bek Jose Alvarado i Miamijev centar Thomas Bryant, pa su svi dotrčali gasiti drugi požar.

Suci su naposljetku zadržali svoju odluku o običnom prekršaju Lovea na Williamsonu, ali isključili svu četvoricu igrača koji su izravno sudjelovali u sukobima - Marshalla i Alvarada iz Pelicansa te Butlera i Bryanta iz Heata. Još nije poznato hoće li se NBA liga odlučiti na kakve suspenzije ili će igrači proći samo s novčanim kaznama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.