Video - Zamjena u zadnji čas: Zelg protiv najveće japanske MMA legende Kazushija Sakurabe!

ZELG GALEŠIĆ neće u ring protiv Melvina Manhoefa kako je bilo najavljeno. Nizozemac se ozlijedio samo pet dana prije dogovorene borbe na Dreamu 12, a čelnici japanske organizacije Galešiću su ponudili zamjenu u liku najveće japanske MMA zvijezde - Kazushija Sakurabe. Puležanin je unatoč tome što se duže vrijeme pripremao za borbu u stojci ipak prihvatio okršaj protiv jednog od najboljih parteraša svijeta.

"Bio sam šokiran kada sam čuo da je Manhoef otkazao borbu. Nisam se borio godinu dana i novi otkaz mi je bio katastrofa. No, kada sam čuo da su mi čelnici Dreama spremni ponuditi borbu protiv Sakurabe bio sam presretan", rekao je Galešić za Index dodavši da mu zamjena protivnika ipak ne ide u prilog.

"Sakuraba je vrhunski borac i puno veće ime od Manhoefa. Svatko tko prati MMA zna za njegove rezultate i borce koje je završavao. No, on je potpuno različit borac od Manhoefa. Cijelo sam se vrijeme pripremao za borbu u stojci, a sada mi je ostalo tri dana da potpuno promijenim taktiku jer je Sakuraba parteraš."

"Pun sam samopouzdanja"

Galešić je prošli tjedan proveo u Engleskoj gdje je trenirao s London Shoot fightersima.

"Jako sam zadovoljan sa pripremama. Odradio sam teške sparinge u stojci protiv boksača nižeg rasta, ali snažne tjelesne konstitucije poput Manhoefa. Radio sam dosta i na ulascima i izlascima iz klinča. Nažalost, manje sam trenirao parter koji će mi protiv Sakurabe trebati", dodaje Zelg.

Hrvatski borac već u srijedu putuje u Japan, a praktički mu preostaju samo tri treninga do okršaja protiv Sakurabe.

"Nemam više vremena za neke drastične promjene. U ovih par dana ću se pokušati taktički prilagoditi. Moj parter je solidan i vjerujem da imam šanse u ovoj borbi. Nikada nisam bio borac koji ide na sudačku odluku i uči ću pun samopouzdanja. Ja sam finišer koji će i ovaj put tražiti nokaut."

Sakuraba - živuća legenda

Kazushi Sakuraba jedna je od najvećih MMA legendi koji se u svojoj bogatoj karijeri borila protiv imena poput Roycea Gracia, Igora Vochanchina, Wanderleija Silve, Kevina Randlemana, Richarda Arone, Kena Shmrocka i Quintona "Rampagea" Jacksona. I Mirko Filipović je u svojoj petoj MMA borbi ušao u ring protiv japanskog majstora. Cro Cop je slavio nakon što su doktori prekinuli borbu zbog ozljede Sakurabinog oka. Iako već u poznim godinama (40) Sakuraba je i dalje realna opasnost za svakog borca koji se nađe na suprotnoj strani ringa. U posljednjoj borbi polugom na ruku (kimura) svladao je rubina Williamsa na Dreamovom 11 turniru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.