VIDEO Xhakin brat bivšeg hajdukovca udario glavom poput Zidanea. Šimić zabio u kaosu

Screenshot: Twitter

HRVATSKI nogometaš Roko Šimić (19) postigao je pogodak iz jedanaesterca u 32. kolu švicarskog prvenstva, a njegov je Zurich pobijedio Basel 2:0 na gostovanju. Šimić je u igru ušao u 79. minuti, a od 86. je Basel bio s igračem manje jer je Kasim Adams u 85. dobio crveni karton. Odluka je pala u sudačkoj nadoknadi, kada je Zurich postigao pogotke vrijedne tri boda.

Prvo je Šimić u 91. minuti bio precizan s bijele točke te je zabio za 1:0, dok je u 94. minuti Ifeanyi Mathew postavio konačnih 2:0. Šimiću, velikom talentu hrvatskog nogometa, bio je to treći prvenstveni pogodak za trenutnu momčad u kojoj je na posudbi iz RB Salzburga.

Kaos na kraju utakmice

Završnica susreta bila je iznimno burna. Došlo je do naguravanja igrača obiju momčadi te su isključena još dvojica domaćih nogometaša. Wouter Burger dobio je crveni karton u sedmoj minuti sudačke nadoknade, a Taulant Xhaka pet minuta kasnije, i to nakon što je glavom udario Nikolu Katića, koji je odigrao cijelu utakmicu za Zurich. Taulant je brat poznatijeg veznjaka Arsenala Granita.

Katić je hrvatski nogometaš koji je nastupao za Hajduk tijekom 2021. i 2022. godine, kao i Slaven Belupo na početku profesionalne karijere. Igrao je i za škotski Glasgow Rangers, a u Zurichu je od prošle godine.

Zurichu su ovi bodovi iznimno važni u borbi za ostanak u prvoj švicarskoj ligi. Trenutno je na osmom mjestu ljestvice te ima 37 bodova, kao i sedmi St. Gallen. Pet bodova manje ima pretposljednji Winterthur, a šest manje posljednji Sion.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.