Video - U Tivoliju održan borilački spektakl: Fabjan brutalno nokautirao Jazbinšeka

U ZAISTA impresivnoj atmosferi ljubljanskog Tivolija, u subotu je održan 8. WFC borilački spektakl. Osim K-1 turnira osmorice, održano je i pet borbi po MMA pravilima, a nama najzanimljivija bila je ona Igora Pokrajca, dugogodišnjeg člana Cro Cop teama i Filipovićevog sparing partnera. Poseban gost turnira bio je jedan od najboljih teškaša svijeta i veliki Filipovićev protivnik, Nizozemac Alistair Overeem.

Pokrajac: Spreman sam za veliku priliku

Pokrajac je vrlo lako svladao Latvijca Kalvisa Gebauerasa tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Za Index je rekao par riječi uoči izlaska u ring. Njegove prognoze o lakoj pobjedi su se ostvarile, a kaže kako mu promjena protivnika u zadnji čas više ne predstavlja problem.

"Naviknuo sam na promjenu protivnika. U posljednjih nekoliko borbi to mi se uvijek događa tako da nije to tako bitno. Na kraju sam spreman za svakoga, ako sam zaista spreman."

Pokrajac se prvotno trebao boriti protiv iznimno perspektivnog Poljaka Jana Blachowicza kojem predviđaju UFC budućnost...

"Da, Poljak je bio puno zvučnije ime i drago mi je bilo da ću napokon dobiti malo jačeg protivnika. No što to znači da bi se on trebao boriti u UFC-u. Ja sam već šest godina uz Mirka Filipovića pa ne izjavljujem da bi trebao ići u Dream. Mojih 19 pobjeda dovoljno govori naspram njegovih 6. Mislim da bi dobio i taj meč i zato mi je žao."

Cro Copov sparing partner je svjestan da mu vrijeme prolazi. Iako ima impresivan score, nikako da dobije malo jaču priliku.

"Ne vodim računa o tome, to rade drugi ljudi. Ja čekam samo poziv i uvijek sam spreman. Sada već imam 30 godina i u sljedećih pet godina mislim da mogu još puno dati. Imam iskustva i samo čekam priliku."

Pokrajac nam je rekao i par riječi o Cro Copovom stanju.


"Mirko je super, oporavlja se. Koljeno je zaraslo i u pripremama je za svoj sljedeći meč. Kada će biti, to još ne zna."

Fabjan brutalno nokautirao Jazbinšeka

Na K-1 turniru osmorice pobjedu je na spektakularan način osigurao Slovenac Miran Fabjan, brutalnim nokautom u dodatnoj rundi. Prve tri runde protiv drugog finalista, također Slovenca Rožlea Jazbinšeka, protekle su poprilično izjednačeno, pa su suci odlučilo dosuditi i dodatnu rundu. Jazbinšek je bio veliki favorit, no Fabjan ga je rijetko viđenim krošeom uspavao i odnio laskavu titulu. Hrvatsku čast na turniru branio je Nenad Šančić, no njegov je kut već u prvoj rundi bacio ručnik zbog neugodnog udarca koji je primio u jetra.

MMA borbe:

Igor Pokrajac (Hrv) - Kalvis Gebauers (Lat), TKO, R1
Dalibor Anastasov (Slo) - Maciej Gorski (Pol), odluka sudaca
Paul "Semtex" Daley (VBr) - Junior Barata (Bra), TKO,R1
Jorgen Kruth (Šve) - Arturas Liutika (Lit), TKO, R1
John "White Tyson" Philips (VB) - Bohouš Lungrik (Češ) TKO, R1

K-1 turnir osmorice:


Četvrtfinale
Matej Bregar (Slo) - Dejan Mađarevič (Slo)
Sandi Borojevič (Slo) - Miran Fabjan (Slo)

Ivan Budimir (Slo) - Zoran Bačulov (Srb)
Rožle Jazbinšek (Slo) - Nenad Šančić (Hrv)

Matej Bregar (Slo) – Miran Fabjan (Slo), odluka sudaca
Zoran Bačulov (Srb) – Rožle Jazbinšek (Slo), predaja bez borbe

Miran Fabjan (Slo) – Rožle Jazbinšek (Slo), KO u extra rundi

Marko Petrak
Foto: Ringreport.si

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.