lige petice

VIDEO Što Tottenhamove zvijezde rade na terenu NK Župe dubrovačke?

Foto: Screenshot Dubrovačka televizija

ZVIJEZDE Tottenhama Davinson Sanchez, Giovani Lo Celso i Cristian Romero borave ovih dana na terenima NK Župe dubrovačke u Čibači pokraj Dubrovnika.

Trojac Spursa stigao je na jug Hrvatske iz Južne Amerike gdje su sa svojim reprezentacijama igrali kvalifikacijske utakmice za SP. Sanchez je s Kolumbijom igrao protiv Bolivije (1:1) i Paragvaja (1:1) dok su Lo Celso i Romero bili u sastavu Argentine. Obojica su igrali za Argentinu na utakmici s Brazilom na kojoj su upravo njih dvojicu uz još dva suigrača brazilske vlasti željele deportirati, zbog čega je susret na kraju i prekinut.

Što onda zvijezde Tottenhama rade u Hrvatskoj?

Njihov klub pustio ih je u reprezentacije pod uvjetom da propuste treću utakmicu u ovom ciklusu. Naime, južnoameričke zemlje su na crvenoj listi Velike Britanije, što znači da bi trojac po povratku u Englesku morao biti u desetodnevnoj izolaciji. Ne bi mogli trenirati i ne bi mogli konkurirati za dvije sljedeće utakmice, što si Spursi nisu željeli dopustiti.

Tako su Sanchez, Lo Celso, Romero i jedan trener iz Tottenhama došli na jug Hrvatske. Kako ne bi morali u izolaciju po direktnom dolasku u Englesku iz Južne Amerike, trojac će u Hrvatskoj provesti vrijeme od boravka u Južnoj Americi te se onda bez restrikcija vratiti iz Hrvatske u Englesku. Hrvatska je i dalje na zelenoj listi Velike Britanije.

"To se sasvim slučajno dogodilo, ali znakovito je da su izabrali Dubrovnik kao mjesto odmora i Župu kao mjesto za trening. Ovo može biti poticaj za nas da razvijamo ovaj vid turizma. Imamo smještajne kapacitete, a jedino bismo morali popraviti sportsku infrastrukturu", rekao je za Dubrovačku televiziju predsjednik NK Župe dubrovačke Đuro Lonza.

Druga dva Argentinca Emiliano Martinez i Emiliano Buendia, koji su igrači Aston Ville, na isti način će zaobići izolaciju. Oni su stigli u Split te treniraju s Hajdukom, što im je dogovorio Lovre Kalinić, te će se potom također vratiti u Englesku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.