Esport

VIDEO Srušen svjetski rekord u najduljem navijačkom valu. Trajao skoro pola sata

Foto: Twitter

NAVIJANJE i dalje ne povezujemo s esportom, iako ono, naravno, postoji. Nije ni približno razvijeno kao ono sportsko, ali sve je bliže tome. Potvrđuje to i svjetski rekord za najdulji navijački val na finalu Rocket League World Championshipa koje se održalo 23. lipnja u Prudential Centeru u Newarku u New Jerseyju.

>Prvi bh. nogometaš na naslovnici popularne nogometne igre

Navijački val, poznat i kao meksički val, prvi se put pojavljuje kasnih 70-ih godina u Sjevernoj Americi, iako nije točno poznato porijeklo te navijačke koreografije. Posljednjih godina najčešće ga možemo vidjeti na stadionima i sportskim borilištima kad se navijači sami zabavljaju, obično onda kad se na utakmici ne događa ništa previše bitno.

Rekord za najdulji navijački val dosad su držali obožavatelji japanske grupe Tube na stadionu Koshein, a postavili su ga u Japanu 23. rujna 2015. i iznosio je 17 minuta i 14 sekundi. Sve do lipnja ove godine kada su taj rekord pregazili - gameri. Naime, navijači na završnici Rocket League World Championshipa održavali su val 28 minuta i 35 sekundi te su postavili novi rekord. Zanimljivo je što su nastavili održavati val iako su bili obaviješteni kad su premašili dotadašnji rekord. 

U esportu itekako postoje navijači i navijanje. Vjerojatno su najglasniji oni na Otoku i u Australiji, a često se navija i protiv gledatelja nekih drugih igara. Tako u sjećanju posebno ostaju IEM Sydney u CS:GO-u, zasigurno jedna od najglasnijih i najluđih publika, te Call of Duty World League u Londonu. Kao i obično, domaća publika uglavnom navija za timove i igrače iz svoje regije, a profesionalni gameri ističu kako je posebno zadovoljstvo 

Rocket League je inače iznimno popularna videoigre, ali i sve popularniji esport. Igra se obično tri na tri s različitim modelima auta, a cilj je zabiti više golova od protivnika. Kao nogomet u kavezu, samo s autima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.