Video - Portugalci odradili posljednji trening na Bilinom polju: Plaše se lošeg terena i Edina Džeke

EUFORIJA pred veliku utakmicu trese susjednu BiH. Posljednji trening uoči prvog dvoboja dodatnih kvalifikacija za Euro 2012 odradili su nogometaši Portugala na stadionu Bilino polje u Zenici.

> Foto: BiH odradila posljednji trening, Pjanić sjedio na klupi

> Video: Ronaldo pjevušenjem odgovorio na zvižduke, Portugalci se opet žale na travnjak u Zenici

> Video: Navijači izviždali Portugalce pred hotelom u Zenici, Ronaldu skandirali "Messi, Messi"

> "Nismo teroristi i divljaci već narod koji je puno propatio. Pokazat ćemo to Portugalu"

Od trenutka kada su sletjeli u Sarajevo Portugalci su pod budnim okom jakog osiguranja, ali u stopu ih prate i navijači BiH te brojni novinari.

Iako od samog ždrijeba prigovaraju na travnjak u Zenici Portugalci su se morali pomiriti s odlukom Uefe i isprobati teren prije utakmice. Treningu je prisustvovalo stotinjak novinara te nešto navijača, a zanimljivo je da je Cristiano Ronaldo bio jedini igrač koji je odbio fotografirati se s njima. Podsjetimo, zvijezdu Real Madrida domaći su navijači dočekali zvižducima i povicima "Messi, Messi".

Nakon treninga medijima se obratio izbornik Paulo Bento.

"BiH je dobra ekipa. Njihovi igrači igraju u velikim europskim klubovima. Iskusniji su i zreliji u odnosu na prije dvije godine. Plaši me jedino stanje terena. Mislim da je šteta za obje momčadi jer nećemo uživati u lijepoj utakmici. No, moramo se priviknuti i ostvariti pobjedu", rekao je Bento te dodao kako će posebnu pažnju obratiti na Edina Džeku.

Portugalski izbornik nije želio otkriti sastav za sutrađnju utakmicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.