VIDEO Odlazi li najbolji igrač Rijeke? Evo što nam je rekao Ivan Mance

Foto: Index.hr

DANAS smo se pridružili HNK Rijeci na pripremama u Portugalu. Hrvatski doprvak već se treću godinu zaredom za proljetni dio sezone priprema u malom gradiću na jugu Portugala, u Albufeiri.

> VIDEO Došli smo u Portugal. Evo kako se Rijeka priprema za proljeće u HNL-u

"Pratimo nekoliko igrača, spremni smo na sve"

Nakon što su nogometaši Rijeke pod vodstvom trenera Igora Bišćana i njegovog stručnog stožera odradili jutarnji trening uoči večerašnje utakmice protiv švicarskog drugoligaša Servettea, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeke Ivan Mance otkrio nam je kako klub stoji po pitanju prijelaznog roka.

"Pratimo nekoliko igrača i svakodnevno vodimo razgovore. U idućih desetak dana reagirat ćemo ako bude potrebe. Otišao nam je Leonard Zuta, a na poziciji lijevog beka imamo Petra Mamića. Još ćemo vidjeti hoćemo li dovoditi igrača za tu poziciju, a što se ostalih tiče - dobro smo popunjeni. U principu, čekamo na eventualne odlaske, a onda ćemo reagirati i dovesti igrače koji će te odlaske nadomjestiti", rekao je Mance u uvodu.

Za Hebera interes najveći, ali moguć i njegov ostanak

Vruća tema riječkog prijelaznog ruka svakako je Brazilac Heber, koji je ove jeseni zabio deset pogodaka, a namjestio pet. Brazilskog napadača tržište cijeni na oko 3,5 milijuna eura, dok u Rijeci očekuju i veću ponudu.

Zasad nema novosti oko njegovog transfera, a Mance nam je potvrdio da se za Hebera svakodnevno raspituje više klubova, no postoji i mogućnost da on ostane u klubu i nakon završetka siječanjskog prijelaznog roka.

"Za Hebera se najviše klubova zanima, što je i normalno. On je prošle godine bio najbolji igrač HNL-a, ove godine odradio je također jako puno dobrih utakmica. Vidjet ćemo, postoji varijanta ako Heber ode, ali i opciju ostanka ne isključujemo. U svakom slučaju bit ćemo spremni ako Heber napusti Rijeku", rekao je Mance.

Riječanima zanimljiv mladi hrvatski veznjak iz Wisle?

Osim što će svakako tražiti rješenja na poziciji lijevog beka odlaskom Leonarda Zute, riječka struka morat će se pozabaviti i pitanjem sredine terena. Dario Čanađija prije nekoliko dana najavio je da želi napustiti klub s Rujevice. Istina, radi se o igraču koji je svojevrsna druga opcija, ali u Rijeci ništa ne žele prepustiti slučaju.

U moru nogometaša na tržištu, za oko im je zapao i mladi hrvatski veznjak Tibor Halilović. Riječ je o 23-godišnjaku koji je trenutačno bez kluba nakon što je raskinuo s poljskom Wislom koja je doživjela financijski krah, a za koju je odigrao 36 utakmica postigavši gol i upisavši asistenciju.

Situacija u klubu iz Krakowa otvara i neke druge mogućnosti za klubove iz HNL-a, pa tako i za Rijeku. Bivši stoper Osijeka Zoran Arsenić Wislu je zamijenio Jagiellonijom, a sigurno je i klub s Rujevice bio među zainteresiranima za pouzdanog 24-godišnjaka koji je inicijalno stoper, ali može pokriti sve pozicije u obrani.

"Danas je teško vratiti igrača u HNL ako je već igrao vani"

Pisali smo nedavno i o Josipu Mišiću, koji ovih dana dovršava svoj transfer iz lisabonskog Sportinga u grčki PAOK. Navodno su za njega interes iskazivali Dinamo i Osijek, a ni povratak u dres Rijeke, s kojom je osvojio dvostruku krunu, nije bio nemoguća opcija.

Mance nam je ovom prilikom još jednom rekao ono što ponavlja već mjesecima, a to je da se platežna moć hrvatskih klubova ne može uspoređivati s većinom europskih prvoligaša te da je vrlo teško vratiti igrača u HNL ako je igrao u nekom većem europskom klubu.

Ukoliko želite svakodnevno primati najnovije vijesti s Rijekinih priprema iz Portugala pretplatite se na tag nk rijeka.

 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.