VIDEO Novi sudački skandal na U-21 Euru. Španjolskoj neshvatljivo poništen gol

Screenshot: Twitter

DOK SU Hrvatska i Rumunjska odigrale 0:0 u zadnjem kolu skupine B U-21 Europskog prvenstva, bodove su podijelile i Španjolska i Ukrajina, na čijoj je utakmici bilo 2:2. Tako je Španjolska prošla dalje kao prvoplasirana zbog bolje gol-razlike od Ukrajine.

Španjolcima neshvatljivo poništen gol

Ipak, utakmicu je obilježila neshvatljiva sudačka odluka u 20. minuti. Ukrajinski vratar Ruslan Neščeret neoprezno je ispustio loptu iz ruku, a Rodrigo Riquelme to je iskoristio da postigne pogodak. Ipak, litvanski sudac Donatas Rumšas odlučio je poništiti pogodak.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PONIŠTENI GOL

Ponovljena snimka pokazala je da nije bilo apsolutno nikakvog razloga da se gol poništi, a jedino logično objašnjenje je da je Rumšas smatrao da je Riquelme na nepropisan način izbio loptu iz ruku ukrajinskog golmana. To nije bio slučaj - nije postojao nikakav kontakt između Riquelmea i Neščereta.

Druga velika greška na ovom Euru

To je već druga skandalozna odluka na ovom prvenstvu. U prvom kolu Italiji također nije priznat čisti pogodak protiv Francuske jer suci nisu vidjeli da je lopta prešla gol-liniju. UEFA je odlučila da u grupnoj fazi U-21 Eura ne bude VAR-a, a to je rezultiralo dvjema velikim greškama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.