LIGA PRVAKA

Video kojim se Ajaxovi klinci nabrijavaju za Real će vas naježiti

Screenshot: Youtube

REAL - AJAX od 21 sat uzvrat osmine finala Lige prvaka. Real je prije tri tjedna u prvoj utakmici u Amsterdamu pobijedio 2:1 iako je Ajax bio bolji. 

Čak su i igrači Reala priznali da su sretno slavili protiv sjajne mlade momčadi Ajaxa i tako osigurali veliku prednost pred uzvrat na svom terenu.

Ali ako znamo kako Real igra u posljednje vrijeme, pitanje je koliko su posrnulim Kraljevima, koji su u samo četiri dana domaćim porazima od Barcelone ispali iz utrke za oba španjolska naslova, prednost Bernabeu i pobjeda iz prvog meča nad Ajaxom.

Klub iz Amsterdama svoje klince pred istrčavanje na hram svjetskog nogometa hrabri sjajnim, nesvakidašnjim motivacijskim videom.

Nema u njemu pozivanja na slavnu prošlost njihovog kluba, upoznavanja s kultnim stadionom na koji dolaze, spektakularnih golova, snimaka podizanja klempavog trofeja, Cruyffa, Van Bastena, Rijkaarda, Bergkampa, Kluiverta, Van Gaala, trijumfalnih dočeka na trgu Dam ili vožnji s peharom kroz amsterdamske kanale.

Upravo suprotno, kamera sjajno dočarava kako tri igrača Ajaxa intimno proživljavaju iščekivanje za utakmicu njihovih života i to kroz telefonske pozive njihovih najmilijih jutro prije meča.

Donnyja van de Beeka zove otac ("Sjećam se kada smo prvi put zajedno bili na Areni, od tada si imao samo jedan san - igrati za Ajax"), Kaspera Dolberga sestra "(Znam da ne voliš kada te zovem prije utakmica, ali ova je posebna"), a Hakima Zayecha brat ("Ovo je tvoja noć, brate, ti živiš za ovo").

Ajaksovci ne izgovaraju ni riječi dok slušaju ono što im govore najbliži i pri tome im se na licima vidi bura emocija, ali najviše ozbiljnost, pa i strah. Ali i riješenost da pokažu sve što znaju.

Jer kako slušamo što Van de Beekov otac kaže sinu: "Sanjao si o tome da s Ajaxom pišeš povijest. I ne znam znaš li, ali trenutak o kojem si maštao... Je sad."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.