Video: KK Zadar dovodi najboljeg skakača i blokera u povijesti Alabame?

DOSAD su se gotovo svi medijski napisi o kadrovskoj križaljci KK Zadra ticali isključivo igrača iz prošlogodišnje ekipe, onih na izlaznim vratima i onih koji zavlače potpisivanje novog ugovora. No, napokon je u javnost procurilo i jedno ime za rubriku dolasci. Riječ je o 23-godišnjem Richardu Hendrixu, 206 centimetara visokom Amerikancu koji igra na poziciji krilnog centra.

Hendrix je u srednjoškolskim i fakultetskim danima bio smatran velikim potencijalom, te su ga Golden State Warriorsi prošle godine na NBA draftu izabrali na visokom 19. mjestu. No, nije se snašao pa je njegov ugovor s momčadi iz Oaklanda razvrgnut i poslan je u razvojnu NBDL ligu. Hendrix se i dalje nada povratku u NBA, te se predbilježio za ljetne kampove Orlando Magica i Denver Nuggetsa, a ukoliko mu ta kombinacija ne prođe mogao bi uskoro sletjeti u Višnjik.

Sagadin: Pratimo 30 igrača na centarskim pozicijama

Iako dobro obaviješteni izvori bliski KK Zadru tvrde da su prvi koraci prema dovođenju Hendrixa već učinjeni, trener Zmago Sagadin to odbacuje navodeći kako je prezimenjak slavnog gitarista Jimija tek jedan od čak 30 centara koje Zadar trenutno prati. "Osam igrača koje imamo na oku će nastupati u ljetnoj NBA ligi, a s njima ćemo moći pregovarati tek nakon što ona završi", rekao je Sagadin za Zadarsport.

Hendrixove predstave u ljetnoj ligi budno će pratiti Emilio Kovačić, kojeg je Sagadin angažirao da mu pomogne u slaganju momčadi i dovođenja pojačanja, a konačne odluke o otvaranju pregovora s igračima koje Zadrani prati donijet će se nakon što se "Air Emilio" vrati iz SAD-a. "Hendrix je jedan od igrača sa šireg popisa nama zanimljivih imena, ali to je sve za sada", podvukao je Sagadin.

Najbolji skakač i bloker u povijesti Alabame

Prema podacima koji se mogu naći na Hendrixovim službenim stranicama, čini se da bi visoki i snažni američki krilni centar uistinu bio zavidno pojačanje. U mladim danima Hendrix se uspio nametnuti kao jedan od najboljih srednjoškolskih košarkaša u SAD-u i postao najbolji skakač i bloker u povijesti američke savezne države Alabame u konkurenciji srednjoškolaca. Karijeru je nastavio na Sveučilištu u Alabami, gdje je u prvoj sezoni imao najbolji prosjek šuta u svojoj momčadi, a u drugoj sezoni postao je najbolji strijelac i skakač momčadi.

Zahvaljujući sjajnim igrama Hendrix je zapeo za oko mnogim NBA ekipama, ali u Warriorsima nije uspio izboriti trenerovo povjerenje. Poslan je u NBDL bez da je odigrao ijednu utakmicu za Golden State, a u razvojnoj ligi još jednom je pokazao kako ga ne treba olako otpisati: u 37 utakmica je u prosjeku zabijao 14,6 koševa i hvatao 11,5 skokova pa je bio i sudionik NBDL All Star susreta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.