Video - Hamilton osvojio senzacionalnu VN Kine: Ovo je jedan od najboljih osjećaja otkad sam u Formuli



BRITANSKI vozač Mercedes McClarena Lewis Hamilton upisao je na VN Kine svoju petnaestu pobjedu u Formuli 1. Drugi je bio vozač Renaulta Sebastien Vettel, a treći Mark Webber. Do četvrtog mjesta dovozio je Jenson Button, Alonso je bio sedmi, a Schumacher osmi.

Nakon dvije startne pobjede Vettel je ovom prilikom osvojio drugo mjesto, iza pobjednika Lewisa Hamiltona koji je ključni manevar i preticanje Vettela napravio četiri kruga prije kraja. Vettel je i ovom prilikom osigurao prvu startnu poziciju, ali da bi moglo biti problema za mladog Nijemca u trećoj utrci sezone pokazao je već početak nedjeljnog nadmetanja. Naime, odmah su ga pretekla oba McLarenova vozača, Jenson Button i Lewis Hamilton. Daljnja drama je uglavnom ovisila o brojnim odlascima u boks, pa se redoslijed na vrhu mijenjao skoro iz kruga u krug.

Dovoljno je samo reći da je Vettel "plesao" između prve i šeste pozicije, a slične je amplitude imao i Lewis Hamilton. Ipak, uoči same završnice su ta dva vozača ostvarila opipljiviju prednost pred pratnjom, a u posljednjih deset krugova Britanac je počeo stiskati Vettela. Bilo je očigledno da je McLaren u boljem stanju od Red Bull Renaulta i Hamilton se doslovno prislanjao na stražnji dio Vettelova bolida. Pokušavao ga je proći na svakom dijelu staze, lovio ga u zavojima i na otvorenom, a na kraju je šansu dočekao četiri kruga prije kraja.


Nakon preticanja više nitko i ništa nije moglo zaustaviti Hamiltona na putu prema pobjedi, pa je u preostala četiri kruga napravio pet sekundi u odnosu na Nijemca. I iza njihovih leđa se vodila borba, a na kraju je u tom duelu bolji bio bolid Red Bulla, odnosno, Webber je osvojio treće, a Button četvrto mjesto. Dva Ferrarija su bila šesta (Massa) i sedam (Alons), a Mercedesovi vozači peti (Rosberg) i sedmi (Schumacher). Karavana Formule 1 se seli u Europu. Velika nagrada

Hamilton: Ovo je jedan od najboljih osjećaja otkad sam u Formuli

Britanac Lewis Hamilton u nedjelju je na Velikoj nagradi Kine proslavio petnaestu pobjedu otkada je sjeo za bolid McLaren Mercedesa. U završnici utrke u Šangaju je pretekao i slomio Sebastiana Vettela.

Četiri kruga prije kraja je Britanac naplatio jači bolid koji je imao u tom trenutku, a to velikim dijelom mora zahvaliti svojoj momčadi koja se odlučila za tri zaustavljanja u boks, dok je Vettelov bolid trpio na stazi u završnici s obzirom da je Nijemac dva puta odlazio do svog tima u boks.

"Definitivno je danas pomogla strategija naše momčadi. Sve što se dogodilo na stazi je bilo točno onako kako smo pretpostavljali", rekao je 26-godišnji Britanac i zadovoljan ustvrdio: "Bolid je bio sjajan kroz cijelu utrku, a ovo što sam danas doživio u Šangaju je jedno od najljepših iskustava otkada sam u Formuli 1."

Turske u Istanbulu se vozi 8. svibnja.

VN KINE:
1 Lewis Hamilton GBR McLaren
2 Sebastian Vettel GER Red Bull +5.1
3 Mark Webber AUS Red Bull +7.5
4 Jenson Button GBR McLaren +10.0
5 Nico Rosberg GER Mercedes +13.4
6 Felipe Massa BRA Ferrari +15.8
7 Fernando Alonso ESP Ferrari +30.6
8 Michael Schumacher GER Mercedes +31.0
9 Vitaly Petrov RUS Renault +57.4
10 Kamui Kobayashi JAP Sauber +63.2

Ukupni poredak vozača:

1. Vettel 68

2. Hamilton 49

3. Button 38

4. Webber 37

5. Massa 24

...

 

Ukupni poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 105

2. McLaren-Mercedes 87

3. Renault 50

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.