Video: Hajdukova potraga za napadačem svela se na izbor između Djitea i Pandže

DOK SE izabranici Ante Miše pripremaju na Pohorju, Hajdukova struka neumorno radi na popunjavanju rupa kojih u ekipi i dalje ima previše. Podsjećamo, bijeli su se dosad pojačali samo veznjakom Krešom Ljubičićem, te im je napadač i dalje najveći problem (čak i ako Kalinić prihvati novi ugovor težak 400 tisuća eura po sezoni koji mu je ponuđen).

Iako su čelni ljudi Hajdukove struke uoči prijelaznog roka obećavali da ovog ljeta neće biti dovođenja igrača po DVD principu, čini se da drugačije zasad ne može. Hajdukovci su tako dobili video zapise dva potencijalna dragulja koje bi njihovi menadžeri voljeli progurati na Poljud. Prvi je Dalibor Pandža, 20-godišnji napadač Sarajeva koji je svojim talentom navodno osvojio i neke bundesligaške skaute, a drugi je igrač turskog Genclerbirligija, tamnoputi Afrikanac s australskom putovnicom Bruce Djite.

Pandža, kojeg smatraju jednim od najtalentiranijih BiH nogometaša, član udarne momčadi Sarajeva postao je tek prošle sezone, te je dosad ubilježio 12 nastupa i zabio tri gola. Odigrao je tri utakmice i za BiH U19 reprezentaciju, te se jednom upisao u strijelce. Neko vrijeme je mladi napadač proveo i u Arminiji iz Bielefelda (oko mjesec dana, da budemo točni), ali ta avantura nije uspjela jer mu Sarajevo nije dalo ispisnicu.

22-godišnji Bruce Djite iza sebe ima nešto bogatiji životopis. Seniorsku je karijeru započeo u australskom Adelaideu za koje je u dvije sezone nastupio 19 puta i zabio šest golova, što je bilo dovoljno da ga 2008. dovede turski Genclerbirligi u kojem je igrao više nego solidno; u 27 nastupa je sedam puta tresao protivničke mreže. Branio je također i boje mladih selekcija Australije (U20 i U23) u kojima je redovito zabijao golove, a prošle je godine debitirao i za seniorsku momčad za koju je dosad nastupio sedam puta. Slobodna Dalmacija piše da bi Djite mogao bijele koštati između 600 i 700 tisuća eura, a sad je na njima da procjene isplati li se iskeširati takvu svotu za neprovjerenog napadača kojeg im je navodno preporučio menadžer Tomislav Nakić.

P.V.
Foto: Wikipedia / San

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.