Video dana: Curryjeva rekordna trica s 10 metara za pobjedu na kraju produžetka

Foto: Guliver Image/Getty Images

STEPHEN CURRY i njegovi Golden State Warriors pobjedom nakon produžetaka u derbiju kod Oklahome (121:118) postali su momčad s najboljim skorom u povijesti NBA nakon 58 utakmica (53-5) i prvi nakon Lakersa '88 koji su play-off osigurali već u veljači.

Tu nije kraj povijesnim postignućima aktualnih prvaka i najbolje momčadi NBA, jer pobjedu gostima 0.6 sekundi prije kraja produžetka donio je Curry (46 koševa) tricom s deset metara, što mu je bila 12. trica na susretu, čime je izjednačio NBA rekord i srušio vlastiti u jednoj sezoni, jer sada je na 288 pogođenih "dalekometnih projektila". 
 
Također, Curry drži još jedan NBA rekord; tricu ubačenu na 129 uzastopnih utakmica. 

Čini se kako sve vezano za Curryja ove sezone mora biti "najveće", "rekordno", "povijesno", "dramatično", pa tako i ovaj šut iz velike daljine na samom kraju produžetka, kojim je pri rezultatu 118:118 donio pobjednu svojoj momčadi na teškom gostovanju kod rivala Oklahome.
 
S obzirom da je opalio iz pozicije bliže centru nego crti za tricu, sve je zanimalo zašto je Curry pucao iz tako velike udaljenosti:
 
"Iskreno, nisam znao gdje sam, nije baš da sam u glavi radio izračun. Ali imam osjećaj, jer toliko puta sam pucao iz velike udaljenosti. Prelaskom preko centra tempirao sam dribiling kako bi opalio prije nego što se obrana postavi i to je bilo jedino na što sam mislio."
 
Njegovi suigrači ovako su komentirali novi podvig njihovog suigrača: Odakle je to pogodio, s 30 metara? pitao se Draymond Green.
 
Klaya Thompsona više ništa vezano uz Curryja ne iznenađuje: Svi ga gledamo kako svakodnevno puca s te udaljenosti. Nikad nisam vidio da netko ima takvu ruku tako daleko od koša. On čini da to izgleda tako lako.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.