VIDEO Crvena zvezda izgubila u Euroligi zbog genijalnog poteza protivničkog igrača

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su sinoć u 13. kolu Eurolige na gostovanju kod Baskonije 87:85 zahvaljujući domišljatosti i snalažljivosti domaćega košarkaša Chime Monekea, koji je sekundu prije kraja imao dva slobodna bacanja za potvrdu pobjede. No, prvo je promašio, što je ostavilo mogućnost Beograđanima da tricom dođu do produžetka.

Ipak, Moneke im nije pružio slamku spasa jer je - promašio i drugo bacanje. Da je pogodio, vrijeme bi se zaustavilo i Zvezda bi imala priliku uputiti tricu za izjednačenje. No Moneke je drugo promašio tako da je snažno uputio loptu ravno u prednji dio obruča, od kojeg mu se odbila direktno u ruke.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Bila je to majstorska odluka i još bolja realizacija nigerijsko-australskoga krilnog centra jer da je potpuno promašio obruč, vrijeme ne bi ni krenulo, nego bi Zvezda dobila loptu na -2. Ovako joj je oduzeo priliku čak i za očajnički pokušaj preokreta.

Zvezda pala na 4-9

Moneke je završio s 15 poena i devet skokova, a više od njega u španjolskoj momčadi postigli su samo Tadas Sedekerskis (18) i Markus Howard (17), dok je Beograđane predvodio Rokas Giedraitis s 24 poena.

Baskonia je ovom pobjedom skočila na četvrto mjesto Eurolige s omjerom 8-5, a Zvezda je s 4-9 na tek 16. mjestu lige od 18 klubova. Drugi predstavnik ABA lige Partizan u puno je boljoj situaciji, na šestome mjestu s omjerom 7-6.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.