VIDEO Bokšićeva genijalnost opet je tema. Pogledajte gol na koji je i vratar pljeskao

Foto: EPA

NA POPULARNOJ stranici 90's Football izašao je video jednog od najboljih pogodaka ikad u Serie A. Riječ je o majstoriji Alena Bokšića, koji je igrajući za Lazio 1997. godine zabio fantastičnim lobom Sampdoriji. Hrvatski centarfor uzeo je loptu oko centra terena i nezaustavljivo krenuo prema golu. Driblingom je izbacio obrambene igrače, a onda s 20-ak metara lobom savladao gostujućeg vratara Fabrizija Ferrona, koji mu je na majstoriji instantno zapljeskao.

Velika karijera

Bokšić je karijeru započeo u Hajduku 1987. godine i u splitskom se klubu zadržao do 1991. Potom je otišao u Cannes, za koji je imao samo jedan nastup, da bi potom završio u Marseilleu u sezoni 1992/1993, s kojim je osvojio Ligu prvaka. Uslijedio je prelazak u Lazio, gdje je igrao do 1996. godine.

Nakon toga je prešao u Juventus, no tamo se zadržao samo jednu sezonu. Vratio se u Lazio 1997. godine i ostao u rimskom klubu tri godine. Karijeru je završio kao igrač engleskog Middlesbrougha 2003. godine. Za Hrvatsku je u 40 nastupa zabio deset golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.